Gülen’i verin!

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden 40 gün sonra , bugün Ankara’da olacak. Ankara, Biden’a “Eğer stratejik ortaksak, terörist Gülen’i iade edin” diyecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ağustos 2016 Güncelleme 24 Ağustos 2016, 01:35
Gülen’i verin!

İÇİNDEKİLER

FETÖ darbe girişiminden sonra Türkiye'ye, ABD tarafından ilk ziyaret Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford tarafından yapılmıştı. Geç de olsa Pentegon'dan gelen bu misafirden sonra şimdi de Washington'dan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden bugün Ankara'da olacak. Joe Biden, sabah saatlerinde Ankara Esenboğa Havalimanı'na indikten sonra ilk olarak TBMM Başkanı Kahraman'ı ziyaret edecek. Biden burada FETÖ militanlarının bombaladığı yerleri de gezecek. Biden saat 12.15'te ise Çankaya Köşkü'nde Başbakan Binali Yıldırım tarafından karşılanacak. Yıldırım ve Biden, ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Biden'ın son durağı ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilecek olan Biden, ABD yönetiminden Külliye'yi ziyaret eden ilk üst düzey kişi olacak. Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından akşam saatlerinde Türkiye'den ayrılacak. Türkiye, teröristbaşı Gülen'in iadesi için elindeki her türlü bilgi ve belgeyi Biden'a da göstererek, terörist başının iadesini birinci ağızdan iletecek. Joe Biden'ın Ankara'ya geliş nedenlerinden biri de Suriye'nin kuzeyindeki gelişmeler olacak.

BİZİM YANIMIZDAYMIŞ!
Biden, Türkiye, Rusya ve İran yakınlaşması sonrasında ABD yönetiminin bölgedeki dengeleri dikkate alan mesajlarını getirecek. Türkiye ise en başından beri savunduğu Suriye'nin kuzeyindeki güvenli bölge konusunu yeniden masada olacak. ABD yönetiminin PKK'nın Suriye kolu YPG terör örgütüyle kol kola girmesinden duyulan rahatsızlık tekrar anlatılacak. YPG militanlarının Fırat'ın doğusuna geri dönmesi istenerek, Suriye terör örgütü DAEŞ'ten temizlenirken, toprak bütünlüğünün korunması gerektiği vurgulanacak. Ankara'nın, Biden'a net olarak, "O teröristi bize iade edin. Eğer gerçekten stratejik ortak olduğumuzu sözde olarak söylemiyorsanız" diyecek. Bu arada Biden, Türkiye ziyareti öncesi Twitter üzerinden bir mesaj paylaştı. Gaziantep'de gerçekleştirilen canlı bomba saldırısına değinen Biden, "Bir düğüne karşı bir çocuğu kullanarak gerçekleştirilen barbarca saldırı, 50'den fazla ölüme yol açtı. 66 kişi daha yaralandı. Türk müttefiklerimizin yanındayız. Bu hafta, trajik saldırılar ve darbe girişimi sonrası Amerika'nın Türk halkıyla dayanışmasını vurgulamak için Ankara'ya seyahat edeceğim" dedi.

Amerikan medyasına göre, ABD Başkan Yardımcısı Biden, darbe girişimiyle ilgilerinin olmadığını söyleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'den FETÖ konusunda dürüst davranmalarını isteyecek.