Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki atama ve kura töreninde konuştu.

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 24 Ağustos 2016, 12:35
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki atama ve kura töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Sizler her şeyinizle aklınızla zekanızla bileğinizle ürettiklerinizle bu ülkenin kalkınmasına katkıda bulunacak insanlarsınız.

Biliyorsunuz 15 temmuz gecesi içinde bulunduğumuz Millet Kongre Merkezi'nin hemen önündeki insanlara ateş edildi.

6 kardeşimiz şehit oldu. Ankara ve İstanbul'daki şehitlerimizin toplam sayısı 241 oldu. Bu vesileyle bir kere daha şehitlerimize rahmet diliyorum.

Üsküdar'da bir engelli kadeşimizin gösterdiği kahamanlık hayranlıkla karşılanmıştır. Koltuk değnekleri, tekerlekli sandalyeleriyle yollara düşen vatandaşlarımızı gördük.

BU SABAH 04.00 İTİBARİYLE...
Bu sabah saaat 04.00 itibariyle DAEŞ ve PYD'ye yönelik operasyonu ordumuz başlatmış durumda.

Bir millet istiklal mücadelesine iman etmesiyle vardır.

Şu anda ne yazık ki ülkemizde yapılan son saldırılar bizi son noktaya getirdi. Bu sabah 04. 00 itibariyle süreç başladı.

Birileri meydan okuyor. Onlara buradan sesleniyorum. Siz ne olacağınızı hesap edin. Türkiye'ye tehdit unsuru olan kim olursa olsun bu millet onlara karşı duracaktır.

Bu milletin arkasında dünyanın her yerinden milyonlarca kardeşinin duası vardır.

EKONOMİDE OLUMLU GELİŞMELER
Bugün burada engelli kardeşlerimizin atamasını yapıyoruz. Engelli kardeşlerimizin devlette görev alma ihtimali yoktu.

Ekonomide faiz indirimi başta olmak üzere olumlu haberler art arda geliyor. Bu yetmez faizin daha da inmesi lazım.

Ekranları başında izleyen vatandaşlarıma sesleniyorum. Yatırımın, istihdamın artması için faizin inmesi lazım.

2023 hedeflerine ulaşmadaki kararlılığımız daha da perçinlendi. Türkiye'nin önünü kesebileceklerini sananların oyunlarını boşa çıkara çıkara yolumuza devam ediyoruz.

BİZE BU TEZGAHLARI KURANLARIN..
Bize karşı bu tezgahları kuranların da krizlere dayanma gücü aynı derecede yüksek mi göreceğiz. Bugün bizi teröre karşı yürüttüğümüz mücadelede yalnız bırakanların yarın kendileri bu dertle karşı karşıya kaldıklarında kimseden yardım isteyemeyecek.

Suriye halkını katletmeyi terörle mücadele olarak dünyaya sunmaya çalışanlar kimseyi kandıramaz.

İşte bugün en son Gaziantep'te 53 vatandaşımızı öldürdüler. Bunlar dikiş tutturamayacaklar bedelini çok ağır ödeyecekler.

14 yaşında çocukları terörist olarak yetiştiriyorlar. Bunlar lanetlidir. Rabbim bunların belasını verecektir.

RABBİM BUNLARIN BELASINI VERECEKTİR
14 yaşında çocukları terörist olarak yetiştiriyorlar. Bunlar lanetlidir. Rabbim bunların belasını verecektir.

Allah lafzının istismar edilmesiyle müslüman olunmaz bunların islamla alakası yoktur. Bunlar bu yüzyılda islamın başına bela olmuştur.

Çünkü İslam bir barış dinidir. Kelime itibariyle de islam sin kelimesinden türemiştir. Barıştır anlamı. Kökeni sevgi olan barış olan bir dinin bu kadar insanın öldürülmesine imkan verenler iflah olur mu? Bunun bedelini ağır ödeyecekler.

DÜNYA SESSİZ KALDI
İşte darbe girişiminde 241 kardeşimiz Gaziantep'te de 53 kardeşimizi şehit oldu. Ve dünya bunlara sessiz kaldı. Kınıyorlarmış...

Teröre karşı ortak mutabakat sağlamazsak tüm dünya bundan sorumludur.

3 milyon Suriyeli ve Iraklı misafirlerimizi topraklarımızda ağırlıyoruz.

Ülkemizle ilgili haysiyetsiz çalışmaları görüyorsunuz. Bunların bizim nezdimizde hiçbir kıymeti yoktur.

8. ayın sonuna geldik. Bunlardan sadece nasihat alırsınız. Biz kendi ayaklarımızın üzerinde duruyoruz. Sonra diyorlar ki Erdoğan bizim sözlerimizi dinlemiyor. Bu milletten bunu bekleyemezsiniz. Ben milletime ihanet edemem.

Yeri gelir kuru ekmek yeriz haysiyetimizden ödün vermeyiz.

Türkiye Suriye'de ortaya konmaya çalışan oyuna rıza göstermeyecektir. Gerekirse Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumakta kararlıyız.

Suriye'nin yönetilmesine Suriye halkı karar versin.

BU OYUNU GÖRÜN!
PKK'sından DAEŞ'e FETÖ'ye kadar bu örgütleri üzerimize salanlar.. Son dönemde yoğunlaşan terör olaylarına cevabımızı tekrarlıyoruz

Başarayamayacaksınız, Bölemeyeceksiniz, Parçalayamayaksınız, Ezanlarımızı susturamayacaksınız, Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, Bu ülkeye boyunduruk takamayacaksınız.

Bin yıldır yürüdüğümüz bu yoldan bizi döndüremeyeceksiniz.... Onun için tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet diyoruz.

Bunlar sanıyorlar ki her saldırıda biz zayıflıyoruz tam aksine biz daha çok güçleniyoruz. Biz bir oluyoruz iri oluyoruz diri oluyoruz kardeş oluyoruz hep birlikte Türkiye oluyoruz.

FETÖ'nün başı 1999'dan bu yana ülkenizde.. Kendisine oturma izni vermişsiniz ülkenizde yaşıyor. Suçluların iadesine göre bunu bize vermek zorundasınız. 9. madde bunu gerektiriyor.

Bunu kendilerine bir kez daha söyleyeceğiz. Fakat biz iki stratejik ortağız. Madem biz ortağız böyle birini ülkenizde barındırmak size kaybettirir. Siz bizden istediğinizde biz size hemen gönderdik. Türkiye hem geleceği hem suriyeli kardeşleri için hangi adımları atması gerekiyorsa atacaktır.

SALDIRILARA MARUZ KALMAMIZIN NEDENİ SURİYE'DİR
Son olarak Rusya'ya yaptığım ziyarette ortak adımlar atmaya kararlı olduğumuzu söyledik.

Son olarak İran yönetiminden gelen arkadaşlarla da bunu konuştuk. Biz bölgede terörle mücadelede gerek PKK gerek DAEŞ gerek FETÖ olsun bu saldırılara maruz kalmamızın nedeni Suriye'dir.

Bizi terör örgütleriyle hizaya getirmeye çalışıyorlar. İşte dün akşam Kuzey Irak Yerel Yönetimi Başkanı Barzani buradaydı. Uzun bir görüşmemiz oldu. Sonra Başbakanımızla görüştüler. Müşterek ne yapabiliriz bunu konuştuk.