Bombacı emlak

Konyalı emlakçı Veli Ekici, satışlarda söz verdiği parayı toplayamadı. Bunun üzerine tapuya gittiği günlerde bomba ihbarı yaptı. İşlemleri yavaşlattı. Ancak son hamlesinde yakalandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ağustos 2016 Güncelleme 24 Ağustos 2016, 02:13
Bombacı emlak

İÇİNDEKİLER

Film sahnelerini aratmayan ilginç olay Konya'da yaşandı. Emlak firması ve yerel gazete sahibi olan Veli Ekici (38) emlak satışlarında söz verdiği günlerde parayı yetiştiremedi. Zaman kazanabilmek için de Tapu Kadastro Müdürlüğü'nü hedef seçti! Tapuda işi olduğu günlerde ankesörlü telefondan polisi arayıp "Tapu ve Kadastro 5. Bölge Müdürlüğü'nün 2. katında canlı bomba kendisini patlatacak" ihbarını yaptı. Bunun üzerine ekipler, binayı boşaltarak saatlerce bomba aradı. Ekici'nin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 22 Temmuz'da aynı ihbarı yapması üzerine polis takibi başladı. Ekipler ihbarın yapıldığı ankesörlü telefon kulübesinde nöbet tuttu.



GAZETESİNDE HABER YAPMIŞ
Ekici, 22 Ağustos'ta yine canlı bomba ihbarında bulundu. Ancak ankesörlü telefon başında suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan zanlı parayı hazırlayamadığından dolayı zaman kazanmak için ihbarlar yaptığını itiraf etti. Ekici'nin kurucu başkanı olduğu gazetenin 1. sayfasından da 'tapu ve kadastro binasında bomba alarmı' başlıklı haber yaptığı da ortaya çıktı.

HALİT TURAN