FETÖ planladı öksüz uyguladı

Adil Öksüz, FETÖ imamı ve generallerle hain darbe için yaptığı çalışmayı ABD’ye götürdü. FETÖ elebaşısı Gülen’in son şeklini verdiği planla 13 Temmuz’da Türkiye’ye döndü

Giriş Tarihi 15 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 15 Ağustos 2016, 01:58
FETÖ planladı öksüz uyguladı

İÇİNDEKİLER

Darbe girişiminin ardından tutuklanan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi askerlerin ifadeleri; 15 Temmuz'un karanlıkta kalan noktalarını tek tek aydınlatıyor. İzmir'de tutuklanan bir generalin itiraflarına göre, FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri imamı' Yrd. Doç. Adil Öksüz, darbe girişiminden önce 3 gün FETÖ imamlarıyla, 3 gün de generallerle toplantı yaptı. Hazırlanan çalışma taslakları, Öksüz tarafından ABD'ye götürüldü. FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen de bu çalışmalara son şeklini vererek hain planı hazır hale getirdi. Plan Gülen'in talimatıyla 15 Temmuz'dan 2 gün önce hayata geçirildi. İzmir'de tutuklanan ve itirafçı olan bir general ile farklı rütbedeki askerlerin anlattıkları, darbe girişimi öncesindeki sürece ilişkin önemli noktaları aydınlattı. İfadeler, darbe girişiminin merkezi Akıncı Üssü'nde yakalanan, ancak ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ün 2 günlük ABD ziyaretinin sırrını da ortaya çıkardı. Polisin belirlemelerine göre Adil Öksüz, 15 Temmuz'dan önce Ankara'da belirlediği adreslerde ilk olarak FETÖ'nün asker ve polisteki imamlarıyla toplantılar yaptı. Ardından da FETÖ üyesi generallerle bir araya geldi. Her ilde, darbe yapılanmasında görev alacaklar isim isim belirlendi. Ardından da Adil Öksüz bu taslak çalışmaları yine polisin tespitlerine göre 11 Temmuz günü ABD'ye götürdü.

'VİLLADAKİ HAZIRLIKLARI GÖRDÜM'
Pensilvanya'da bulunan Fetullah Gülen de bu çalışmalara son şeklini vererek, planı hazır hale getirdi. FETÖ elebaşısının onayının ardından da Öksüz bu kez 13 Temmuz tarihinde tekrar Türkiye'ye göndü. Bundan 2 gün sonra yani 15 Temmuz'da, FETÖ'nün hain darbe teşebbüsü yaşandı. İzmir'de anlatımlarıyla tüm sürecin çözülmesine neden olan itirafçı general, 8 Temmuz'da Ankara'ya çağırıldığını anlattı. Burada MİT, polis ve jandarmadan sorumlu imamlarla buluştuğunu söyleyen itirafçı general, götürüldüğü villada da darbenin hazırlıklarının yapıldığını gördüğünü kaydetti.

ABD'YE GÖTÜRDÜ , GÜLEN EMİR VERDİ
Bu çalışmaların 3 gün sürdüğü bilgisini veren general şöyle dedi: "Tüm yapılanları Adil Öksüz aldı, 'Amerika'ya, onay için hocaefendiye götürüyorum' dedi. Ardından ben İzmir'e döndüm. Öksüz'ün 13 Temmuz'da ABD'den döndüğünü öğrendim. 15 Temmuz'da sorumlu imam benimle saat 18.00'de görüşmek istedi. Yanımda 2 albay da vardı. 'Darbe bu gece yapılacak' dedi. Gece saatlerinde ismini verdiği bir komutanın arayacağını ve yapacaklarımızın talimatını vereceğini söyledi." General, FETÖ'nün hazırlayıp, onayladığı darbe planının Adil Öksüz tarafından uygulandığını ifade etti. Son bulgular ışığında İzmir'deki darbe soruşturmasının da bir numaralı sanığı Fetullah Gülen oldu. Adil Öksüz'ün kim ya da kimlerin yardımıyla kaçtığını ve halen nerede bulunduğunu, MİT ile polis istihbarat dahil her birim araştırıyor.

SABAH