Öldüm ben!

Sevim Altun, ‘Ah bu FETÖ yok mu, Allah yok etsin bunları! Senin kimliğini kullanmışlar’ diyen sahtekarlara inandı. 30 bin lira değerindeki altınlarını kaptırdı. Dolandırıldığını anlayınca da yığılıp kaldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ağustos 2016 Güncelleme 12 Ağustos 2016, 00:00
Öldüm ben!

İÇİNDEKİLER

Dolandırıcılar boş durmadı; Bursa'da oturan 62 yaşındaki Sevim teyzenin dünyasını başına yıktı. Kendilerini savcı olarak tanıtıp, "Ah bu FETÖ yok mu, Allah yok etsin bunları! Senin kimliğini kullanmışlar" diyerek kandırdıkları kadının 30 bin lira değerinde ziynet eşyasını alan biri kadın 2 dolandırıcı, güvenlik kameralarına yakalandı. Dolandırıcılık olayını anlayan mahallenin çocukları, 2 kişiyi sokak sokak takip edip polise ihbar etti. Çocukların ihbarı üzerine harekete geçen polis, bir taksiye binerken görüntülenen dolandırıcıların peşine düştü. Dolandırıcılara 30 bin lira değerinde altın kaptıran yaşlı kadın, taksi durağına ait kamerada zanlıları görünce fenalık geçirdi.

ÇOCUKLAR ANLADI
Kimliği belirsiz dolandırıcının sokakta sürekli telefonla konuşup yaşlı kadının evini sormasından şüphelenen bir grup çocuk, zanlıya, "Onu neden arıyorsun?" diye sordu. Çocuklara da polis olduğunu söyleyen dolandırıcı, Sevim Altun'un evine girdi. Uyanık çocuklar dolandırıcıları çıkışta takip etti. Daha sonra onlara bağırıp kaçtı. Olayın ardından yaşlı kadına dolandırıldığını söyleyen polis, kamera görüntülerini seyrettirdi. Yaşlı kadın, sahte savcıyı kamerada kaçarken görünce fenalık geçirdi. Polislerin sakinleştirmeye çalıştığı Sevim teyze, "Öldüm ben" diyerek feryat etti. Gözyaşı döken kadını, eşi, "Sana altınlar feda olsun, bir daha alırım" diyerek teselli etmeye çalıştı.

ALTINLARINI ELİYLE VERDİ
Merkez Yıldırım'ın Erikli Mahallesi'nde oturan Sevim Altun dolandırıcılara inanmanın bedelini ağır ödedi. Altun, 1 adet beşibirlik, 4 Cumhuriyet altını, 1 adet kelepçe bilezik, 1 altın küpe ile 2 bin lira parayı kapısına gelen ve kendisini savcı olarak tanıtan dolandırıcılara elleriyle verdi. Sevim teyze kandırıldığını anlayınca şoke oldu.