Servetini çöpe attı

Kaş’ta tatil yapan 71 yaşındaki Bilgi Blonsky ‘FETÖ soruşturmasına adınız karıştı’ diyen dolandırıcılara 100 bin lira kaptırdı. Açgözlü hırsızlar ikinci kez para isteyince yakalandı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ağustos 2016 Güncelleme 05 Ağustos 2016, 00:00
Servetini çöpe attı

İÇİNDEKİLER

Türk asıllı Alman vatandaşı emekli Bilgi Blonsky (71) ve eşi Eckhard Blonsky, yaz tatilini geçirmek için bir süre önce Kaş'a bağlı Kalkan Mahallesi'ndeki evlerine gitti. Önceki gün Bilgi Blonsky'ı cep telefonundan arayarak kendisini polis olarak tanıtan kişi, adının FETÖ soruşturmasına karıştığını öne sürerek bankada ne kadar parası olduğunu sordu.

HEPSİNİ ÇEKEMEDİ
Bankada 180 bin lirası olduğunu söylemesi üzerine sözde polis, Blonsky'ye adının FETÖ listesinden kaldırılması için parayı kendilerine vermesi gerektiğini belirtti. Bunun üzerine bankaya giden Blonsky, oğluna vereceğini söyleyerek 180 bin liranın tamamını çekmek istediğini belirtti. Görevliler, kadına ancak 100 bin lira verebileceklerini, kalan miktar için Kaş şubesine gitmesi gerektiğini aktardı. Bunun üzerine bankadaki 100 bin lirayı çeken kadın, parayı bir alışveriş merkezinin karşısındaki çöpe bırakıp uzaklaştı. Bilgi Blonsky ile konuşmayı sürdüren sözde polis, Kaş'a giderek kalan 80 bin lirayı da çekmesini istedi.

'TAKSİ PARASI BİZDEN'
Kadının, "Ben yaşlıyım. Yormayın bu sıcakta" demesi üzerine dolandırıcı "Sen taksi tut ve Kaş'a git. Biz sana taksi parasını ödeyeceğiz" dedi. Taksiyle Kaş'a giden Blonsky, kalan 80 bin lirayı çekmek istediğini söyledi. Banka görevlileri pasaportunun gerekli olduğunu belirtti. Bu sırada kontör bitince telefon kapandı. Bilgi Blonsky, oturduğu sitenin güvenlik görevlilerine durumu anlattı. Görevlilerin uyarısıyla da olayı jandarmaya bildirdi. Blonsky, ekiplerle iş birliği yapıp, arayan dolandırıcıya 80 bin lirayı çektiğini ve gelip almasını söyledi. Jandarma parayı almak için gelen Mehmet Ayhan (19) ile Ali A.'yı (23) suçüstü yakalandı. Kadının bıraktığı 100 bin lira ise bulunamadı.



PARA BUHAR OLDU
Jandarmanın tuzağına düşen iki dolandırıcı yakayı ele verdi. Zanlılar Bilgi Blonsky'in parasını ise bir arkadaşlarının alıp kaçtığını iddia etti.