Vatan aşığı

Darbenin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir’in silah arkadaşı Abdullah Çelik konuştu: Vatanı için hiç düşünmeden kendisini feda etti. O hepimizin ağabeyiydi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ağustos 2016 Güncelleme 03 Ağustos 2016, 00:18
Vatan aşığı

İÇİNDEKİLER

Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, 15 Temmuz'da darbenin seyrinin değiştirdi. Özel kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmek isteyen Semih Terzi'yi alnından vurdu. Darbeciler tarafından şehit edildi. Demokrasi kahramanı Halisdemir'i silah arkadaşı Abdullah Çelik anlattı. 'Ağabey' dediği komutanının kahramanlığıyla gurur duyduğunu belirtti.

EĞİTİM İÇİN ANKARA'YA GİTMİŞTİ
Şehit olmadan önce Halisdemir'le görüştüğünü söyleyen Çelik, "6 aylık bir eğitime gideceğinden bahsetti. 'Ağabey, ne gereği var, zaten emekliliğin yaklaştı. Zaten sen alacağın bütün eğitimleri aldın' dedim. O da 'Dünyada ilk defa verilen eğitim, buna gitmem lazım' dedi. Ankara'ya gitti. İki gün sonra şehit düştü. Örnek bir askerdi. Herkes ona 'ağabey' derdi. Koskoca tümende Ömer Halisdemir'i tanımayan yoktu" diye konuştu.

Darbeci general Semih Terzi'yi öldüren ve 7 darbeci subayı vuran Ömer Halisdemir "Türkiye'nin kahramanı" olarak anılıyor.