Gülümse yakalıyoruz

68 yaşındaki kadın telefon dolandırıcısını polise yakalattı. Altınları almak için evinin önüne gelen sahtekarı işte böyle fotoğrafladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2016 Güncelleme 02 Ağustos 2016, 00:00
Gülümse yakalıyoruz

İÇİNDEKİLER

Telefon dolandırıcıları bu kez faka bastı... İzmir'in Karabağlar ilçesinde oturan Ş.Y.'yi (68) arayan sahtekar kendisini polis olarak tanıttı. Bir operasyon yapıldığını söyleyerek Ş.Y.'ye "Kimliğiniz bir banka soygununda kullanılmış, şüpheli şahısları yakaladık, sizin suçunuzun olmadığını biliyoruz, bize yardım etmeniz gerekiyor. Evinizde ne kadar altın ve para varsa hazırlayın gelecek olan görevliye verin" dedi. Dolandırıcılara inanmayan Ş.Y., yanındaki kızına polisi aramasını söyledi. İhbar üzerine olay yerine giden ekipler Ş.Y.'den telefonla konuşmaya devam etmesini istedi. Ş.Y. evdeki altın ve paraları hazırladığını, gelip almalarını söyledi. Tuzağa düşen dolandırıcı evin önüne gitti. Ş.Y. poşeti balkondan aşağıda bekleyen zanlıya attı. Bu sırada, dolandırıcı suçüstü yakalandı.

ÜÇ KURBANI DAHA VAR
Yapılan araştırmada dolandırıcının 21 yaşındaki İ.E. olduğu belirlendi. Şüphelinin geçtiğimiz Kasım ayında, Karabağalar Eski İzmir semtinde H.D.'yi aynı yöntemle 12 adet bilezik, 2 adet altın künye, 1 adet altın zincir, 1 adet çeyrek altın, 200 dolar, 6 adet yüzük ve 2 adet altın seti alarak dolandırdığı, Haziran ayında, Buca'da İ.E.'nin (28) değeri 9 bin lira olan altınlarını aldığı, Temmuz başında ise H.D.'nin 30 bin lirasını bu yöntemle dolandırdığı ortaya çıktı. İ.E. tutuklandı.