Yeşil mesaj

Teröristbaşı Gülen, 21 Mart’ta bir beddua seansı daha yaptı. Ancak ilk kez giydiği yeşil cübbesi ile 15 Temmuz darbe girişiminin startını verdi. Üniformalı teröristler de o andan itibaren hazırlığa başladı. Darbe girişiminin tüm detayları, süreç içinde imamlar tarafından Gülen'e anlatıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Temmuz 2016 Güncelleme 31 Temmuz 2016, 01:03
Yeşil mesaj

İÇİNDEKİLER

ABD'nin en çok satan gazetesi Wall Street Journal, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili ilginç bir detay ortaya çıkardı... Türk istihbarat kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Fethullah Gülen ordudaki müritlerine darbe girişimi sinyalini aylar önce verdi. 21 Mart 2016 tarihinde 400 dönümlük sarayında kamera karşısına geçen teröristbaşı Fethullah Gülen, klasik beddua seansını yaptı.

ANKARA FARK ETTİ
Bu kimsenin pek ilgisini çekmedi. Ancak ilk kez giydiği yeşil cübbesi, söz ve mimikleriyle ordu içindeki teröristlere işareti verdi. Ankara değişikliği fark etti. Anında en kıdemli analistleri videoyu çözmesi için görevlendirdi. Ancak 15 Temmuz gecesine kadar cüppenin darbe işareti olduğunu kimse bilemedi. O andan itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan ABD'nin gayrimeşru çocukları, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı planlarını bir bir sahneye koydu.

KRİPTO KIRILDI
Gazetede dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise Gülen'in haberleşme programı. FETÖ çok özel birinin tavsiyesi üzerine 2014 yılında ByLock adlı kriptolu mesajlaşma uygulamasını kullanmaya başladı. Ankara'daki uzmanlar, ByLock mesajlarını bakanlıklarla paylaştı. FETÖ üyeleri kriptonun kırıldığını birkaç hafta önce öğrendi. Bu nedenle teröristler, ByLock yerine başka bir uygulamaya geçti. FETÖ üyesi olan ve "casusluk oyunlarını" iyi bilen tecrübeli askeri istihbaratçılar bu konuda uyarılar yaptı.

YÜZ YÜZE ANLATTILAR
Gülen'in kendisi de telefon kullanmayı bıraktı ve talimatlarını birkaç yakın adamına sözlü olarak aktarmaya başladı. 15 Temmuz'dan bir hafta öncesine kadar da, Fethullahçı Terör Örgütü'nün önemli imamlarının Pensilvanya'ya giderek, Gülen'e darbe girişiminin hangi safhada anlattıkları da ortaya çıktı. Sadece yeşil cüppe ile olan beddua seansının değil, her iftirasının da aslında 'beyni alınmış' müritlerine mesaj olduğu da iddialar arasında. Hatta bazı itirafçıların da bu konuda ilginç detaylar anlattığı ifade edildi.

BYLOCK SİSTEMİ İLE HABERLEŞTİLER
FETÖ/PDY'nin 17/25 Aralık darbe girişiminin ardından ByLock isimli şifreli mesaj sistemini kullandığı belirlendi. ByLock uygulamasını kullanan FETÖ üyelerinin isimleri, lokasyonları, telefon numaraları hakkındaki bilgiler büyük oranda, yazışmaların içerikleri kısmi olarak çözülebildi. Onbinlerce isim çalıştıkları kurumlara göre tasnif edilmeye başlandı. Program sayesinde belirlenen 600 rütbeli askerin ismi 11 Temmuz'da Milli Savunma Bakanlığı ile paylaşıldı. Bu liste YAŞ'ta kullanılacaktı. Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin, kendi aralarında bir köstebek olduğunu konuşmaya başladığı da ortaya çıktı.