Yargıtay üyesinin evinden çıktılar

Darbeci Piyade Kurmaycve Topçu Kurmay Yarbay Mustafa Toklu’nun İzmir Tire’de yakalandığı evin Yargıtay 23. Ceza Dairesi Üyesi Çetin Şen ve kardeşi Davut Şen’e ait olduğu ortaya çıktı

Giriş Tarihi 31 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 31 Temmuz 2016, 13:32
Yargıtay üyesinin evinden çıktılar

İÇİNDEKİLER

15 Temmuz darbe girişiminin ardından firar eden Ege Ordu Komutanlığı'nda görevli Piyade Kurmay Binbaşı Recep Kılıç ve Topçu Kurmay Yarbay Mustafa Toklu, Tire İlçe Jandarma Komutanlığı'nın operasyonuyla yakalandı. Önceki akşam 19.00 sıralarında Gökçen beldesinde yakalanan iki askerin, saklandıkları evin ise 18 Temmuz'da tutuklanan Yargıtay 23. Ceza Dairesi Üyesi Çetin Şen ve kardeşi Davut Şen'e ait olduğu ortaya çıktı. Jandarma operasyonu sonrası firari askerler ve ev sahibi kelepçelenerek evden çıkarıldılar. Şahısların evden çıkarılması anında kalabalık köy sakinlerinden biri "vatan hainleri!" diye bağırınca kısa süreli bir arbede yaşandı. 2 evde yapılan aramalarda ele geçirilen bilgi, belge, CD ve çeşitli evrakların yanında 2 adet de bilgisayar kasasına delil olarak jandarma tarafından el konuldu. 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olması ardından cuntacı askerlere öynelik 18 Temmuz'da Ege Ordu Komutanlığı ve Maltepe Askeri Lisesi'nde operasyon düzenlenmiş, 3 asker firar etmişti. Binbaşı Kılıç ve Yarbay Mustafa Toklu saklandıkları evde ele geçirilirken, üçüncü firari Maltepe Askeri Lisesi'nden Bülent Sevindik aranıyor. Bu arada darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında aralarında asker, polis, hakim ve savcıların da bulunduğu tutuklanan kişi sayısı 12 bin 96 kişiye ulaştı. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklama kararı verilen generallerin sayısı da 155'e ulaştı.

BÜYÜKANIT'IN YAVERİ TUTUKLANDI
Öte yandan İzmir'de görülen kamuoyunda 'Askeri casusluk' davası olarak bilinen 'gizli belge ve belge bulundurma davasında ve soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği iddialarıyla gözaltına alınan 28 kişiden aralarında Tümgeneral Hamza Koçyiğit, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yaveri emekli Albay Gürsel Yüce'nin de bulunduğu 20 kişi tutuklandı.

758 ER TAHLİYE OLDU
İstanbul Cumhuriyet Başsav-cılığı'nca yürütülen soruşturmada tutuklanan 989 erin yeniden ifadesi alındı. İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, aralarında Kuleli'de okuyan askeri öğrencilerin de bulunduğu 758 erin ayrı ayrı tahliyesine karar verdi. 231 erin tutukluluk durumu ise devam ediyor. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda görevli askerlerden 39'u daha tutuklandı. Alayda gözaltına alınan 283 asker, 15 Temmuz gecesi, TRT'nin Oran'daki binasını basıp zorla bildiri okuttukları ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'yı kaçırdıkları iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

18 HâKİM VE SAVCI KAÇTI
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz darbe girişiminden 1 gün sonra haklarında gözaltı kararı verilen 140 hakim ve savcıdan bugüne kadar 84'ü tutuklanırken, 38'i serbest bırakıldı. Adreslerinde bulunamayan 18 hakim ve savcıya ise bugüne kadar ulaşılamadı. Bu arada İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaarama yapıldı. Kurum bünyesinde çalışan 29 profesör, doktor ve uzman gözaltınaalındı.