TSK'dan hava operasyonu

Hakkari Yüksekova'da bulunan Beybuta üs bölgesine sızma girişiminde bulunan 27 PKK terörist etkisiz hale getirildi. Çukurca'daki operasyonda ise 8 PKK'lı terörist öldürüldü. Bölgede bulunan teröristlere yönelik olarak operasyonlara halen devam ediyor.

Giriş Tarihi 30 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 30 Temmuz 2016, 11:12
TSK’dan hava operasyonu

İÇİNDEKİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri, bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen hava harekatları sonucunda 35 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Hakkari Yüksekova'daki Beybuta T. Üs Bölgesine, 3 ayrı grup halinde sızma girişiminde bulunan PKK'lı teröristlerin keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilmesi üzerine düzenlenen hava harekatı sonucunda 23, kara harekatında ise 4 olmak üzere toplam 27 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Çukurca'daki çatışmalarda ise 8 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

TSK'NIN AÇIKLAMASI
Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK), yapılan açıklamada, "30 Haziran 2016 tarihinde gece yarısından hemen sonra Hakkari/Yüksekova, Beybuta T. Üs Bölgesine, 3 ayrı grup halinde sızma girişiminde bulunan BTÖ mensubu teröristlerin, keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilmesi üzerine düzenlenen hava harekatı sonucunda 23, kara harekatında ise 4 olmak üzere toplam 27 BTÖ mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir.Çukurca bölgesindeki çatışmalarda etkisiz hale getirilmiş olan 8 BTÖ mensubu terörist ile birlikte toplam şu ana kadar 35 terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

Bölgede bulunan teröristlere yönelik olarak operasyonlara halen devam edildiği bildirildi.