Oğlumun hayali yarım kaldı

Kahramanlığı ile darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in hikayesi yürek burktu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2016 Güncelleme 29 Temmuz 2016, 01:39
Oğlumun hayali yarım kaldı

İÇİNDEKİLER

Hain general Semih Terzi'yi alnından vurarak darbe girişimini büyük oranda engelleyen Niğdeli şehit Ömer Halisdemir'in hayatı hep mücadele ile geçti. Çocukluğunda çobanlık yapan kahraman Halisdemir, meslek sahibi olduktan sonra da ailesinin geçimini sağlayıp kardeşlerini okutmaya çalıştı. En büyük hayali bir gün köyüne dönerek ev yapmak olan Astsubay Başçavuş Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir oğlunu şu sözlerle anlattı: "Çok başarılı bir çocuktu. Bütün kardeşlerine sahip çıktı. Oğlum iki yıl sonra emekli olacaktı. Tek hayali ise köye dönmekti. Köyde kendisine bir bahçe yapmıştık. Buraya bir ev yapıp burada yaşamayı hayal ediyordu. Ne yazık ki bu hayalini gerçekleştiremedi."

ÇOBANLIK YAPARAK OKUDU
Ömer Halisdemir'le çocukluk arkadaşı olan Çukurkuyu Belde Belediye Başkanı İleri Koçak ise "Kahraman arkadaşım çobanlık yaparak okumaya çalıştı. Onun yükü büyüktü. Dün ailesi için, bugün ülkesi için kendini feda etti" diye konuştu. Ömer Halisdemir, 15 Temmuz günü Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye kalkan darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi alnından vurmuş sonra da şehit düşmüştü.