İhanetin haritası

FETÖ’cü bin 684 asker, ordudan atıldı. TSK’dan ihraç edilen komutanların dağılımı ise hainliğin boyutunu ortaya çıkardı. Darbeci 149 generalden 65’inin Ankara ve İstanbul dışında görev yaptığı saptandı. Edirne’den Kars’a kadar tüm kritik birliklerin başında cemaate hizmet eden rütbeliler vardı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2016 Güncelleme 29 Temmuz 2016, 01:37
İhanetin haritası

İÇİNDEKİLER

Türk halkı 15 Temmuz gecesi darbecilere demokrasi tokadı attı. Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/ PDY) TSK'daki uzantıları, halkına saldırdı. Tanklara tüfeklere direnen kahramanlar, hainlerin silahından çıkan kurşunlarla şehadete ulaştı. FETÖ cuntası amacına ulaşamadı. Bu kalleş kalkışmadan sonra TSK'daki ilk temizlik yapıldı. 149 general ve amiral, bin 99 subay ile 436 astsubay ordudan atıldı. İstanbul ve Ankara'da yoğunlaşan görevden almalar sadece bu illerle sınırlı kalmadı. Darbeci 149 generalden 65'inin Ankara ve İstanbul dışında görev yaptığı ortaya çıktı. Söz konusu üslerdeki komutanlar tutuklandı. Yani 358 general ve amiralden yarısı cemaat yanlısıydı.

KARA KUVVETLERi
Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 87 general, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı. Bunların 39'u Ankara ve İstanbul dışında görev yapmaktaydı. Darbenin gerçekleşmesi halinde karadan hayatı zindan edecek birlikler yurt geneline yayılacaktı. Malatya'daki 2'nci Ordu Komutanlığı başta olmak üzere, Edirne'deki 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, İzmir'deki 57'nci Topçu Tugay Komutanlığı ile Diyarbakır'daki 16'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı harekete geçirilecekti. Kara'da görevden alınan personel şöyle:
Orgeneral Adem Huduti (Malatya)
Tuğgeneral Arif Settar Afşar (Bitlis)
Tuğgeneral Hidayet Arı (Edirne)
Tuğgeneral Ali Avcı (Kars)
Tümgeneral Abdullah Baysar (Şırnak)
Tuğgeneral Cihat Erdoğan (Hakkari)
Tuğgeneral Hakan Eser (İzmir)
Tuğgeneral İsmail Gürgen (Çanakkale)
Tuğgeneral Eyyüp Gürler (Tekirdağ)
Tuğgeneral Erdem Kargın (Ardahan)
Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır (Denizli)
Tuğgeneral Hasan Polat (Hatay)
Tümgeneral Abdulkerim Ünlü (Tunceli)
Tuğgeneral Murat Yetgin (Kars)



DENİZ KUVVETLERİ
Toplam 32 amiralin görevden alındığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 13 amiral Ankara ve İstanbul dışında görev yapıyordu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemek isteyen askerlerin çoğu, donanmada görevliydi. Suikast hazırlığının yapıldığı Marmaris'teki Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper de görevden uzaklaştırıldı. Deniz Kuvvetleri'nde Muğla'daki Güney Görev Grup Komutanı Nazmi Ekici, İzmir'deki Batı Görev Grup Komutanı Yaşar Çamur ile Kocaeli'ndeki Kuzey Görev Grup Komutanı Ayhan Bay da görevden alındı. Deniz Kuvvetleri'nde dikkat çeken bazı görevden almalar ise şu şekilde:
Tuğamiral Hasan Doğan (Zonguldak)
Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan (Mersin)
Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu (Çanakkale)
Tuğamiral Gökhan Polat (Balıkesir)

HAVA KUVVETLERİ
FETÖ'nün en fazla sızdığı kurumlardan biri olan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda toplam 30 general görevden alındı. Bunlardan 13'ü Ankara ve İstanbul dışında görev yapıyordu. Ankara'yı bombalayan uçaklara kalkış izni veren Diyarbakır 2'nci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanlığı'nda görevli Pilot Tümgeneral Atilla Darendeli ile 8'inci Ana Jet Üssü'nde görevli Pilot Tuğgeneral Deniz Kartepe de görevden alındı. Konya, Eskişehir ve Diyarbakır başta olmak üzere görevden alınan komutanların bazılarının illeri şu şekilde:
Tümgeneral Kubilay Selçuk (İzmir)
Tümgeneral Haluk Şahar (Konya)
Tümgeneral İsmail Yalçın (Kayseri)
Suat Murat Semiz (Eskişehir)
Tuğgeneral Cengiz Karacabey (Malatya)
Tuğgeneral Veyis Savaş (İzmir)
Tuğgeneral İshak Dayıoğlu (Balıkesir)

BUĞRA OLAÇ