PensilVANya

İncirlik Üssü’nün komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van, darbeden tutuklandı. Pensilvanya’daki Gülen’e hizmeti ise çok öncelere dayanmaktaydı. Okul arkadaşları Van’ı TAKVİM’e anlattı: Onun cemaatçi olduğunu okulda bilmeyen yoktu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2016 Güncelleme 28 Temmuz 2016, 01:44
PensilVANya

İÇİNDEKİLER

Türkiye, hainlerin yüzüne demokrasi tokadını attı. Fethullahçı Terör Örgütü'nün kanlı kalkışması amacına ulaşamadı. ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki malikanesinden darbe yapmaya kalkışan Fethullah Gülen ve teröristlerinin hedefi yarım kaldı. TSK içinde yapılan FETÖ cuntası tek tek temizlenmeye başlandı. Operasyon kapsamında tutuklanan isimlerden biri de Adana'daki İncirlik Üssü'nün Türk Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van'dı. Van'ın, Ankara ve İstanbul'da cuntacıların kontrolündeki uçaklara havada yakıt ikmali yaptırdığı saptandı. Darbe başarısız olunca da ABD'den 'sığınma' isteyerek kaçmaya çalıştı. İşte İncirlik Üssü'ndeki derin ilişkileriyle dikkat çeken o komutanı, arkadaşları TAKVİM'e anlattı: "Bekir Ercan Van'ın okulda Gülen cemaatine hizmet ettiğini bilmeyen yoktu. Okulda görev yapan hademe bile onun cemaate üye olduğunu bilirdi. O dönem sadece Bekir Ercan Van değil çok sayıda isim de FETÖ yapılanmasının içindeydi. O yüzden bu operasyonda yer almasını ve tutuklanmasını çok yadırgamadık." Öte yandan Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın, 15 Temmuz'dan önce ilginç bir trafik gerçekleştirdiği saptandı. Soruşturma dosyasına göre Van, 14 Temmuz'da gündüz saatlerinde çeşitli mesleklerden 1'i kadın 25 kişiyle İncirlik Üssü'nde toplantı yapmıştı.

DARBE ÖNCESİ YOĞUN TRAFİK
Van, aralarında işadamlarının da bulunduğu 25 kişiye "Gelecek günler çok güzel olacak, merak etmeyin" diyerek kanlı darbenin vaatlerini anlatmıştı. Ayrıca Adana'daki İncirlik Üssü'ne son 2 ayda olağanın dışında ve sıkça yabancı heyetler gittiği de soruşturmada dikkat çeken bir ayrıntıydı. 'Nezaket ziyareti' ya da 'turistik gezi' görünümündeki bu heyetlerin tümünün Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van ile görüşmeler yaptığı saptandı. İstanbul'da yakalanan sivil bir darbecinin itiraflarında ise bu heyetlerde bulunanların İran, Irak, Suriye ve ABD'den istihbarat elemanları olduğu açıklandı.



ABD'Lİ KORGENERAL İNCİRLİK'TE
Adana'da darbe girişimi sırasında polis tarafından etrafı çevrilen ve 7 gün elektrik verilmeyen İncirlik Hava Üssü'ne dün ilginç bir isim gitti. ABD 3'üncü Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Timothy Ray, üsse giderek askerlerin çalışma koşullarını inceledi. Timothy Ray, burada görev yapan ABD'li askerlerle tanıştı. ABD'lilerin çalışma koşullarını da inceleyen komutan, çeşitli konularda başarı gösteren askerleri de kutladı! Ancak askerlerin hangi konuda başarı gösterdikleri açıklanmadı!

CIA BAŞARAMADI
Türki ye'de gerçekleşen FETÖ'cü darbe girişiminin ardından ABD eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright'ın daha önce bir kitabında bahsettiği "CIA, 150'den fazla darbe gerçekleştirmiştir" sözü akıllara geldi. ABD'de bazı kesimlerce dünyadaki birçok darbeden CIA'nın sorumlu olduğu düşünülürken, 15 Temmuz için "CIA daha önce de başarısız darbe girişimlerinde bulundu. Ancak Türkiye'de gerçekten çok başarısız oldular" yorumları yapıldı.