Medyatik operasyon

Nazlı Ilıcak, polisten kaçamadı. Önce İstanbul’daki yalısında arandı. Ardından Ankara’da olduğu yönünde söylenti çıkarıldı. Ancak o dün sabaha karşı Bodrum’da bir aracın içinde yakalandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2016 Güncelleme 27 Temmuz 2016, 01:45
Medyatik operasyon

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimin ardından TSK'dan emniyete, yargıdan eğitime kadar tüm birimlerde düğmeye basıldı. Kanlı darbenin medya ayağına yönelik olarak da soruşturma başlatıldı. 42 gazeteci hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bunlardan birisi de Nazlı Ilıcak'tı. Polis ekipleri önceki gün Ilıcak'ı İstanbul Beylerbeyi'ndeki yalısına aradı. Ancak bulamadı. Bunun üzerine ünlü gazetecinin Bodrum'daki yazlığına baskın yapıldı. Fakat Ilıcak burada da yoktu. Ekipler arama yaparken sosyal medyada Ilıcak'ın Ankara'da olduğu yönünde ifadeler çıktı. Başkent'te de baskınlar düzenlendi. Fakat terörle mücadele polisi bir kez daha eli boş döndü. Bodrum'daki aramaları yoğunlaştıran polis, Ilıcak'ın Göltürkbükü'nde bir arkadaşının yazlığında kaldığını belirledi. Ekipler söz konusu adrese giderken bölgedeki aramalar da genişletildi. İşte Ilıcak'ın içinde bulunduğu araba yol kontrolü sırasında polis tarafından durduruldu. Ünlü gazeteci, Muğla-Milas Karayolu'nda bir aracın içerisinde çok sayıda valizle kaçmak üzereyken yakalandı. Ilıcak'ın önce arkadaşının yazlığına gittiği burada kendini güvende hissetmeyince gece boyu aracıyla yer değiştirdiği belirlendi. Ilıcak, sağlık kontrolünün ardından İstanbul'a gönderildi.

VALİ MUTLU DA GÖZALTINDA
Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen bir diğer gazeteci de Hanım Büşra Erdal'dı. Erdal'da dün sabah saatlerinde polis ekiplerince Manisa'da gözaltına alındı. Bu göz altılarla birlikte emniyette bulunan gazeteci sayısı 13'e yükseldi. Operasyon kamuya da sıçradı. 17-25 Aralık soruşturmalarının ardından görevden el çektirilen İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu da dün Üsküdar'da gözaltına alındı. Ayrıca Vali Mutlu'nun yardımcısı Haluk Nadir de ekipler tarafından yakalanıp ifadesi alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Nazlı Ilıcak, Fethullah Gülen'e hem yazılı hem de sözlü olarak her daim destek verdi. Darbeci çeteye hizmet ettiği öne sürüldü. İşte bu kapsamda dün Bodrum'da yakayı ele verdi.