Konu vatansa gerisi teferruat

Enerji Bakanı Albayrak, FETÖ’nün kukla olduğunun altını çizdi. Albayrak, “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bu sözün bu kadar ete kemiğe büründüğü bir dönem olmadı. Ülkenin kurtuluş mücadelesi başladı” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2016 Güncelleme 27 Temmuz 2016, 01:51
Konu vatansa gerisi teferruat

İÇİNDEKİLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, FETÖ'nün düşürülen Rus uçağı, Gezi'yi başlatan olaylar ve Uludere olayı gibi karanlıkta kalan konularla ilgili bağlantılı olmadığını iddia etmenin mümkün olmadığını söyledi. İşte Albayrak'ın açıklamaları:

Bu öyle bir yapı ki; tespiti çok zor çünkü müthiş takiyeci bir mantıkla, her kalıba giriyorlar. Canavara dönüşen, sapık bir dini anlayışa sahip bir yapı.

Yeni bir darbe girişimi beklemiyorum ama teyakkuzda olmak lazım. Burada herkesin üstüne düşen böyle bir fırtınada ayakta kalabilmenin yegane unsuru olan birlik ve beraberliği ortaya koyabilmektir. Bunu yapabilirsek 21. yüzyılda çok farklı ve başarılı bir ülke olacağız.

Siz bir darbe girişimi yapacaksınız ve bu devletin kontrolünde olacak. Tamamen kontrol dışı binlerce asker ve halk tepkisiyle bir çatışma yaşanacak, hangi bombalarla kimin öleceği düşünülecek, bu bir akıl tutulmasıdır.

Gülen cemaati denen bu terör örgütü kuklalardan bir tanesi. Türkiye'de başka terör örgütleri de var. Birçoğunun taşeronluğunu yapan üst akıl gayri milli tabloyu tesis etmek için mücadele ediyor.

Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bu sözün bu kadar ete kemiğe büründüğü bir dönem olmadı. Siyasetin belki de son yüzyıldaki en büyük ihtiyacı olan birliktelik mesajını çok net bir şekilde eyleme dönüştürmesi gereken bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte dik duran, kişisel hesabın ötesinde ülkeyi düşünen her parti ve kurum çok daha farklı yere konacak. Bu, artık siyasi hesabın ötesinde bir süreç. Ülkenin kurtuluş mücadelesi. Mesele artık Türkiye'nin bekası meselesidir.

Savcılarımız 24 Kasım uçak konusunu da inceleyecek. 24 Kasım'da yaşanan uçak krizi gibi konularda hangi normallikler var, 'halkına bunu yapan arka planda bunları da yapmış olabilir mi?' sorusunu da göreceğiz.

Sadece Rus uçağı konusu değil belki Gezi'yi başlatan olaylar, Uludere olayı gibi karanlıkta kalan konularla ilgili bile bu yapının bağlantılı olmadığını iddia etmek mümkün değil. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu meselesiyle ilgili, açılacak dosyalarla ilgili tüm bu resimde geriye dönük soru işareti teşkil eden cinayetlere, olaylara baktığımızda bu yapının parmağı var mıdır, yok mudur araştırılması gerekiyor.

ÜMİTSİZ OLMADIK
Albayrak, darbe girişimini ilk öğrendikleri andaki tepkilerini anlattı: Hiçbir zaman ümitsizliğe düşmedik. Meclis'imizin başına gelenlere rağmen umutsuzluğa kapılmadık. Çok net söylüyorum. Bekliyor muyduk? Bekliyorduk...

Enerji Bakanı Albayrak'ın kış gelmeden doğalgazda indirim yapılacağı açıklaması, sosyal medyada geniş yer buldu. Binlerce kişi, bu müjdeyi destekleyen yorumlar yazdı.