İşte karargah

FETÖ cuntasının bir numarası olarak tutuklanan Akın Öztürk’ün İzmir’deki gizli karargahı ortaya çıktı. Bir komşusunun ihbar ettiği 4 katlı binada Öztürk’ün diğer rütbeliler, emniyet müdürleri ve hakimlerle darbeyi planladığı iddia edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2016 Güncelleme 27 Temmuz 2016, 02:22
İşte karargah

İÇİNDEKİLER

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası yakalanarak tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün, polisin bile bilmediği İzmir'in Buca İlçesi'ne bağlı Şirinyer'deki 4 katlı karargahı ortaya çıktı. NATO Komutanlığı'na iki kilometre mesafedeki karargahta, 15 Temmuz darbe girişiminin de planlandığı öne sürüldü.

NATO ÜSSÜ'NE YAKIN
FETÖ soruşturması kapsamında Akın Öztürk'ün karargahına bir baskın yapıldı. Karargaha gizli bir operasyon düzenleyen polis, çok önemli bilgi ve belgelere ulaştı. Ele geçirilen belgeler arasında, darbe soruşturması kapsamında tutuklanan kişilere ait bir liste de ele geçirildi. Listelerin yanında da buluşulan kişilerle ilgili notlar yer aldı. Darbenin bir numaralı ismi olarak gösterilen Akın Öztürk'ün gizli toplantılar yaptığı karargahını ise komşusu ihbar etti. Öztürk'ün evini deşifre eden komşu M.A. ifadesinde şöyle dedi: "Üç adet sivil aracı park halinde olduğunu fark ettim. Araçlardan birinde jammer (sinyal kesici) vardı. Araçların yanında bir de sivil lüks bir otomobil vardı. Aracımı sağa yanaştırıp park ettim. Lüks sivil aracın içinden resmi üniformalı rütbeli asker indi. Ben de sivil şahısların yanına gittim ve rütbeli askerin kim olduğunu sordum. Bana Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk olduğunu, kendilerinin de asker olduğunu, ayrıca valilikten gelen koruma görevlileri de olduğunu söylediler. Akın Öztürk, yaklaşık 1.5 saat binada kaldıktan sonra çıktı. Ben de korumalarından müsaade alarak yanına gittim ve kendimi tanıttım. Yaklaşık 2-3 dakika sohbet ettik. Ben kendisine 'Fotoğraf çekilebilir miyiz?' diye sordum. Fotoğraf çekindik. Bu fotoğraf halen telefonumdadır. Kendileri daha sonra araçlarına binip gittiler.

HAKİMLER DE VARDI
Akın Öztürk ile günlük konulardan bahsettik. Şu an tam hatırlamıyorum. Akın Öztürk'ün yanında bulunan sivil araçlardan biri kırmızı bir araçtı. Diğerlerinin plakasını bilmiyorum. Bununla birlikte tarihini tam hatırlayamamakla birlikte yine 09.04.2015 gününe yakın tarihlerde birkaç ay önce Akın Öztürk'ü, emniyet müdürü ve bir hakimle sohbet ederken gördüm. Aynı şahısları bu kafede Akın Öztürk ile sohbet ederken birkaç kez gördüm. Emniyet Müdürü ile hakimin kim olduklarını ve isimlerini bilmiyorum. Sadece orada yaptığım araştırmada savcı ve emniyet müdürü olduklarını öğrendim.

1 DOLAR HATIRASI
Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün damadı Yarbay Hakan Karakuş savcılara ifade verdi. Darbe günü akşam 21.00 gibi Akıncı Üssü'nde kuleye çıktığını söyleyen Karakuş, Hava trafiği çok yoğundu. Uçaklar kontrolsüz iniş-kalkış yaptılar. Bir terslik olduğunu anladım, ancak harekat amiri Ahmet Özçetin bizim karışmamamız gerektiğini söyledi. Sabah 6'da karargaha ateş açılınca önce sığınağa sonra eve kaçtım. Evimden çıkan 69 adet 1 doların FETÖ ile bağlantısı yok. ABD'de görevdeyken hatıra olsun diye biriktirdim. Akın Öztürk'ü ise bölgede hiç görmedim dedi.



Akın Öztürk'ün özel karargahını deşifre eden M.A., Öztürk ile hatıra fotoğrafı da çektirmiş.