Fuller kaçtı

Teröristbaşı Gülen’in ‘abisi’ CIA ajanı Graham Fuller’in, 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul’da olduğu ortaya çıktı. ‘Amerika’nın gayrimeşru çocukları’ darbeyi gerçekleştiremeyince, Fuller kaçtı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2016 Güncelleme 27 Temmuz 2016, 01:48
Fuller kaçtı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Cemil Ertem, CIA Türkiye masası eski şefi Graham Fuller'in, 15 Temmuz'da İstanbul'da olduğunu ve şaibeli yollarla 16 Temmuz'da bir komşu ülkeye kaçtığını yazdı. Ertem, "15 Temmuz'da olan yalnız konvansiyonel bir darbe girişimi değildi, doğrudan Türkiye'ye bir saldırı ve bunun sonucunda gerçekleştirilecek, Türkiye için, neocon 'Balkanlaştırma' projesiydi. Şimdi bu tespiti doğrulayacak veriler elimize geliyor. Bu darbe girişimi olmadan önce, ancak bir komplo teorisinden öteye gitmeyecek-böyle görünerek üzerinde durulmayacak- bilgi ve kanıtlar şimdi elimizin altında. Örneğin ABD'li neoconların darbe öncesi İstanbul'da cirit atması, Fuller'in ekibinin yaptığı toplantılar açığa çıktı. Hatta Graham Fuller'in Türkiye'de olduğu ve şaibeli yollarla 16 Temmuz'da bir komşu ülkeye kaçtığı çok ciddi istihbarat bilgileridir. Zaten darbe girişimi öncesi ve sonrasında bu 'marifetli' neoconun yazdıkları da ortada" dedi.

BARKEY DE KORKTU
Fethullahçı Terör Örgütü'ne yakın bir başka CIA ajanı Henri Barkey'in de darbe günü İstanbul Büyükada'da bir otelde toplantı organize ettiği tartışmalara neden olmuştu. Barkey de, darbe başarısız olunca ABD'ye kaçmıştı.

HASAR KONTROLÜ
CIA Türkiye masası eski şefi Graham Fuller'in darbeden sonraki süreci yöneteceği iddia edildi. Fethullahçı Terör Örgütü üyesi Türk görünümlü Amerikalı askerlerinin darbe girişimini başaramaması sonrası Fuller'in emri ile Washington'ın harekete geçtiği belirtildi. Öyle ki, Türk halkının milli direnişi sayesinde büyük bir yıkıma uğrayan ABD, Türkiye'nin seçilmiş hükümetinin yanında yer aldığını açıkladı. Obama'nın da Erdoğan'ın yanında olduğunu belirtmesi, istihbarat biliminde, "Hasar kontrolü" olarak yorumlandı.

TERÖRİSTBAŞININ TEK UMUDU
Fethullahçı Terör Örgütü'nün ABD'deki lideri Gülen'in en güvendiği isim kuşkusuz, Graham Fuller. Gülen'in, daha önce de yaşadığı birçok sorunu Fuller çözmüştü. Ancak bu kez Gülen'in işi zor.