Bu çan FETÖ için çalıyor

Fethullah Gülen hayranı CIA görevlisi ABD’li Prof. Barkey, 15 Temmuz’da Adalar’daki Splendid Otel’de toplantı yaptı. Giderken bu çanı, bıraktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2016 Güncelleme 26 Temmuz 2016, 03:15
Bu çan FETÖ için çalıyor

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükada'da 1908'deki işgal günlerinde İngiliz Ordu Karargahı olarak kullanılan Splendid Otel, 15 Temmuz'da CIA'e çalışan ABD'li profesör Henri Barkey ve çoğu yabancı 16 ismin gizemli bir toplantısıyla gündeme geldi. Darbe girişiminin yaşandığı gün Türkiye'ye giriş yapan ve sır toplantı sırasında sık sık ABD'yle telefonda temas kuran Fethullah Gülen hayranı olan Barkey, hain kalkışmanın başarısız sonuçlanmasıyla İstanbul'u terk etti.


Arkadaşımız Erhan Öztürk CIA ajanlarının darbe girişimi günü toplantı yaptıkları otelde ilginç bilgilere ulaştı.

EMNİYET ARAŞTIRIYOR
Esrarengiz toplantının ardından ise otel görevlilerine üzerinde 'Pensilvanya' yazan bir çan bıraktı. İstanbul Emniyeti'ne bağlı İstihbarat, Terör, Siber Suçlar ve Asayiş şubelerini alarma geçiren bu detay üzerine ekipler Büyükada'ya giderek otelin tüm görevlilerini sorguya aldı. Çalışanlar, "Barkey ve beraberindekiler, o gece sabaha kadar özel bir odada darbe girişimiyle ilgili gelişmeleri televizyondan takip etti" dedi. Çoğu analist ya da öğretim üyesi olan kişiler ile Barkey'in, darbe günü 2'şerli 3'erli ekipler halinde otele giriş yaptıktan sonra otelin toplantı odasına geçtikleri ifade edildi.




FULLER'LE ÇALIŞTI
Doktorasını Pensilvanya Üniversitesi'nde yapan Henri Barkey, CIA'nın Ortadoğu uzmanı ve ılımlı İslam teorisyeniydi. "Türkiye'nin Kürt Meselesi" isimli eserini, CIA'in Ortadoğu uzmanı Graham Fuller ile birlikte kaleme aldı. Eşi Elen Barkey CIA'in üst düzey yetkilisiydi. Sürekli Türkiye'ye gelen Barkey, Güneydoğu'da boy gösterdi.