Haçlı uşağı FETÖ!

Kars'ın Kağızman ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, örgüt yapılanmasında "bölge imamı" olarak görev yaptığı öne sürülen Cüneyt Kurhan'ın da aralarında bulunduğu 16 kişi yakalandı.

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 25 Temmuz 2016, 22:06
Haçlı uşağı FETÖ!

İÇİNDEKİLER

Alınan bilgiye göre, Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, FETÖ'nün Kağızman yapılanmasının deşifresi amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında, Kağızman İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kars Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince, haklarında yakalama kararı bulunan şüphelilere yönelik, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yapıldı.

Kars şehir merkezi ve Kağızman ilçesinin yanı sıra 4 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda, örgüt yapılanmasında "bölge imamı" olarak görev yaptığı iddia edilen Cüneyt Kurhan'ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı.

GÜLEN'İN KİTAPLARI ARASINDA İNCİL BULUNDU
Gözaltına alınan şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda, gizlenmeye çalışılan çalışılan çok sayıda örgütsel döküman ile dijital materyal ele geçirildi.

Örgütün "bölge imamı" olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Kurhan'ın evinde yapılan aramada, FETÖ'nün elebaşısı Fetullah Gülen'in kitap ve konuşma CD'leri arasında bir de İncil bulunduğu tespit edildi.

Bu arada, zanlılar arasında yer alan ve örgütte "yurt ablası" olarak görev yaptıkları ileri sürülen Ceylan Kaya ile Emel Şahna'nın da örgütün elebaşı Gülen'in kitaplarını çöpe atarken gözaltına alındıkları öğrenildi.