Binali Yıldırım: Boğaziçi Köprüsü'nün adı değişti

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Boğaziçi Köprüsü'nün adının '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirileceğini söyledi. Yıldırım, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın da İçişleri Bakanlığı'na bağlanacağını açıkladı.

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 26 Temmuz 2016, 01:11
Binali Yıldırım: Boğaziçi Köprüsü’nün adı değişti

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:
Yeni anayasa bütün partilerin katılımıyla yapılacak. Genel Başkanlarla yeni Anayasa konusunda anlayış birliği içindeyiz.


ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ
(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlerle gerçekleştirdiği zirve) Özellikle kısa vadede sistemin tıkanmasının doğurduğu olumsuz sonuçları ortadan kaldırmak için küçük ölçekli bir anayasa değişikliği mutabakatla yapılabilir. Bunun altyapısını hazırlamak üzere birlikte çalışma yapacağız. Ancak tamamen yeni anayasanın, yine bütün partilerin katılmayla hazırlanması konusunda da bir görüş birliği olduğunu gördük ve bu konuda daha önce başlayıp yarıda kalan süreci de devam ettirme kararı aldık.

​20 Temmuz tarihinde aldığımız OHAL ilanıyla ilgili uygulamaları ve yapılan hazırlıkları gözden geçirdik. Milletimiz OHAL'i niçin ilan ettiğimizi gayet iyi biliyor. Uygulamada herhangi bir sorun da şuana kadar çıkmadı.

JANDARMA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA BAĞLANACAK
Bugünkü toplantıda yeni kanun hükmünde kararname ile ilgili konuları görüştük ve bunları karara bağladık. Buna göre, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı tam anlamıyla İçişleri Bakanlığına bağlanacaktır. Bununla ilgili kararname yayımlanacaktır
Anayasa değişikliği yapılması takvim şu andan itibaren başlamıştır. Bu işin ileriye yönelik bir vadesi söz konusu değil

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NÜN ADI DEĞİŞECEK
İstanbul ve Ankara'da birer şehitler anıtı kurulması bugünkü Bakanlar Kurulunda kararlaştırdığımız diğer bir konudur. Darbecilerin ilk hedefi olan ve vatandaşlarımızın şehit edildiği Boğaziçi Köprüsü'nün adının '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirilmesine de karar verilmiştir.

ÇORAP SÖKÜĞÜ GİBİ GELİYOR
Bu işe kalkışanlar birer birer çorap söküğü gibi geliyor. Hepsi birbirini ihbar ediyor. Neticede kim var, kim yok herkes kanun önüne çıkacak, hesabını verecek.

YAŞ İKİ GÜNDE BİTECEK
Yüksek Askeri Şura, perşembe günü Çankaya'da Başbakanlıkta yapılacak, bu da bir ilktir. Malum YAŞ'ın başkanı Başbakan ve bir günde bütün çalışmalarımızı tamamlayacağız. Yani üç güne yayılı bir çalışmaya ihtiyaç yok ve ikinci günde kararları sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunmuş olacağız.