FETÖ'cüler ailece hırsız çıktı!

İçişleri Bakanı Efkan ala açıkladı: Darbecilerin eşleri KPSS hırsızı çıktı

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 25 Temmuz 2016, 00:06
FETÖ’cüler ailece hırsız çıktı!

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, "Bunlar teröristten de aşağılık" diye nitelediği FETÖ'nün ihanetinin nerelere vardığı ortaya çıktı. Ala, darbe girişiminde rol alan ve sıkıyönetim komutanı olarak atanacağı belirtilen cuntacıların eşlerinin KPSS hırsızlığı ile devlet memuru olduklarını açıkladı. Ala, FETÖ ile terör örgütü PKK arasındaki ihanetin son örneklerini de paylaştı. Telsiz kayıtlarına göre, FETÖ'cü askerler PKK'nın sınır geçişlerine göz yumdu, FETÖ'ye mensup jandarma personeli, sınırdan Türkiye'nin içlerine kadar bomba sevkiyatına aracılık yaptı.

CUNTACILAR VE KPSS HIRSIZI EŞLER
Milli Savunma Bakanlığı ve ÖSYM de darbecilerin eşlerinin girdiği sınavları mercek altına aldı. İlk etapta 2010 KPSS'de soruların tamamını doğru yanıtlayan 380 kişinin 40'nın kocasının darbeci olduğu ortaya çıktı. FETÖ'nün darbe girişiminde gözaltına alınan askerlerden Deniz Yüzbaşı Haldun Gülmez ile askeri casusluk soruşturmasında hakkında yakalama kararı çıkarılan Binbaşı Recep Zafer'in eşlerinin KPSS şüphelisi olduğu belirlendi.

380 SUBAY EŞİ
2010 KPSS soruşturması kapsamındaki 380 zanlının subay eşi olduğu ve bunların KPSS'de 100 ve üzerinde soruya doğru cevap verip, sınavı kazandıkları tespiti yapıldı.

Gazetelerin Ankara temsilcileri ile bir araya gelen Ala, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi ve sonrasına ilişkin çarpıcı bilgiler verdi.

FETÖ-PKK İŞBİRLİĞİ: Telsiz görüşmelerinde PKK'nın bunların bazılarından bilgi aldıklarına dair konuşmalar çıkıyor. Sınır geçişlerinde nasıl işbirliği yaptıklarına dair konuşmalar çıkıyor. Bir bomba transferinin Suriye sınırından ta Türkiye'nin içlerine kadar yapılırken, bir jandarma astsubayı ve bir subayın ilgisinin olduğunu yakalanan bir kişi söylüyor.

FİDAN, "DARBE" DEDİ: 21.20 uçağı ile Erzurum'dan hareket ettim. 23'te Ankara'ya ulaştım. Telefon açıldı korumam,"Efendim sosyal medyadan darbe oluyor diye haberler geçiyor" dedi. O sırada Hakan Fidan aradı. "Sayın bakanım darbe oluyor, bizi bombalıyorlar" dedi. Sonradan öğreniyoruz ki, bizim uçağımızı da Malatya'ya indirmek için talimat geçiyorlar.

HADLERİ BİLDİRİLECEK: 'Kesinlikle silahlı direniş gösterilecek, teslim alınmayacak darbeciler gözaltına alınacak' diye talimat verdim.
Bu çeteye hadleri bildirilecek' dedim.

ARİF PAŞA'NIN AÇIKLAMASI: Jandarma Harekat Başkanı Arif Çetin'e 'Televizyona çıkın açıklama yapın' dedin. Darbeciler, 'Jandarma Genel Komutanlığı ele geçirilmiştir' diye mesaj geçiyor. Arif Paşa mesaj çekiyor 'Bunlar darbecilerdir, dinlemeyin' diye.

PAŞA'YA BÖREK İKRAMI; Arif Paşa, bir vatandaşın evinden harekatı yönetiyor. Vatandaşlar önce darbeci zannediyor. Ama telefonla televizyonlara bağlanıp açıklama yapınca darbe karşıtı olduğunu anlayıp börek ve çay getiriyorlar. Vatandaş bu kadar hassas.

1500 ÖZEL HAREKATÇI: Güneydoğu'dan ve Karadeniz'den özel harekatçıları uçaklarla getirdik. Esenboğa'ya inemediler. Nevşehir'e 1500 özel harekatçıyı getirdik. 1500 özel harekatçıyı da İstanbul'a indirdik. 3 bin özel harekatçı getirdik.

GEREKİRSE TRT YIKILACAK: Darbeciler TRT'yi aldılar. TRT Genel Müdürü'ne, 'TRT alınacak, alınamazsa TRT yıkılıp enkazı üzerinden yayın yapılacak' dedim.

EMNİYETTEKİ OPERASYONUN YARARI: 17-25 Aralık'tan sonra emniyette 35 bin kişinin yerini değiştirmiştik. Ne kadar isabetli iş yapmışız.

1 TONLUK BOMBA: 1'er ton ağırlığında lazer güdümlü iki bomba atıyorlar. Helikopterimizi vuruyorlar. 50 kardeşimiz orada şehit oldu. Terörle mücadele ederek kaç aylarını evlerinden uzak geçiren insanlar, bu alçaklara memleketi bırakmamak için şehit oldular.

CANİ YAKALANDI: Terörle Mücadele Daire Başkanımız Turgut Arslan'ın elleri bağlı olduğu halde başına yakın mesafeden iki kurşun sıkıyorlar. Bunlar asker elbisesi içine girmiş teröristler. TEM Başkanımızı vuran kişi, Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi'nin özel kalem müdürü Albay Erkan Öktem yakalandı.

60 MODEL OTOBÜS BENZETMESİ: Bizim sistem tam demokratik değil. 60 model bir otobüse benziyor. İçinde halk var. Yolda durmayacaksınız, durdurmadan tamir edip yola devam edeceksiniz. Sistemimiz kriz çıkmadan düzeltilemiyor. FETÖ darbesine gösterilen bu direniş inşallah devlette yeni yapılanmaya neden olur. Güç Temerküzü değil, güçlerin ayrı ayrı yönetildiği ve siyasetin yönettiği bir sistem olur.

CUMHURBAŞKANIMIZ ARANMALIYDI: Saat 18.00'de bir emir yazılıyor. Türk hava sahası kapatılıyor. O saatten sonrasının izahı yok. Daha önce de bu terörist yapının içinden istihbarat alınmalıydı. O saatten sonra komutanlar düğüne gidiyor. Cumhurbaşkanımız aranmalıydı. Başbakanımız aranmalıydı. Ben aranmalıydım. Genelkurmay Başkanımız o sabah saat 11'de beni aradı. Neredesiniz bir araya gelip değerlendirme yapsak dedi. Erzurum'dayım Ankara'da değilim dedim. Zaman zaman arar beni. Pazartesi ya da Salı günü görüşürüz dedik.

RUH GİBİ DOLAŞIYORLAR: Kuralları demokratikleştirdiğinizde kurumları da demokratikleştireceksiniz ki sonuç alacaksınız. Sistem çok ağır bir şekilde çökmüş. Statüko hakim olmuş. Bir yerde görevden alıyorsunuz. Ama kurumların içinde ruh gibi dolaşıyorlar.

5 YIL SONRASI YİNE TEHLİKE: Bu sistemi değiştiremezsek, bu düzen devam ederse 5 ya da 10 yıl sonra yeni bir kalkışma ile başka bir girişimle karşı karşıya kalabiliriz.

DARBENİN SİYASİ AYAĞI: Siyasi ayağı konusunda elimizde somut bir şey yok. Ortaya çıktıktan sonra değerlendiririz.

JANDARMAYA NEŞTER: Jandarma'yı Emniyet Genel Müdürlüğü gibi her şeyi ile İçişleri Bakanlığı'na bağlayacağız. İstihbaratıyla, kadrolarıyla bağlayacağız. Bu işlerin kenarında köşesinde olmayacaklar.

ŞIRNAK'TAN GELECEK KOMANDOLAR: Jandarma Özel Harekat Komando Tugayı (JÖAK) Güvercinlik'te konuşlu. Jandarma Yarbay Fazıl Ertürk ifadesinde diyor ki, 15 gün önce Tandoğan'da toplandık, soy ismini bile bilmediği Osman isimli birinden darbe talimatını aldık. Fetullah Gülen'in darbe yapılması talimatı emrini verdiği söylüyor. Aralarında orgeneraller, korgeneraller ve diğer generallerin olduğu, Şırnak Çakırsögüt'ten Jandarma Taburunun Ankara'ya geleceği, öncelikle Kuvvet komutanlıkları karargahlarının ele geçirileceğini söylüyor.

HABERİMİZ OLSA ÖNLERDİK: Önceden haberimiz olsaydı çok şey değişirdi. Her tarafa haber verip biz önce harekete biz geçerdik. Bunların önemli bir kısmının hepsini görevden alırdım.

İSTİHBARATTAKİ SORUN: Emniyet istihbarattan da bir haber gelmedi. Beyin takımı oluşmuş içlerinde. Askerden de bilgi alınmalıydı. Emniyet de bilgi almalıydı. Terörist FETÖ yapılanmasının içinden niye bilgi alınamadı? MİT'in dört beş saat önce haber alması bunların tezgahını bozdu. Emniyet istihbarattan alınamadı. Jandarma istihbaratın ise başını değiştirmiştik ama içini değiştirememiştik. Oradan hiçbir istihbarat alınamadı. Terörle mücadele ettiğimiz için sürekli böyle şeyler geliyor. MİT müsteşarımızla da görüşüyoruz. Bu tür duyumlar teyit edilmeden haber verilmiyor.

İSTİHBARATA YENİ DÜZEN: Türkiye'nin ihtiyaçları dikkate alınarak yeniden kurgulanacak.