Düzeltmenizi bekliyoruz, iadesini bekliyoruz

Darbe girişiminin arkasında Amerika’nın olduğu yönündeki iddialardan rahatsız olan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Binali Yıldırım ile yaptığı telefon görüşmesinde çarpıcı bir diyalog yaşandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Temmuz 2016 Güncelleme 24 Temmuz 2016, 01:54
Düzeltmenizi bekliyoruz, iadesini bekliyoruz

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından adeta üç maymunu oynayan Amerika "Darbeden haberimiz yoktu" dedi. Önceki gün toplanan AK Parti Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında darbe girişiminin ardından atılacak adımlar ele alındı. Toplantı sırasında ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmek istedi. Darbenin arkasında Amerika olduğu yönünde ki iddialardan rahatsız olduklarını belirten Joe Biden, aldığı cevap karşısında şoke oldu.

'İADE TALEBİNDE KARARLIYIZ'
Biden, "Ülkenizde yaşanan darbenin arkasında ABD'nin olduğuna söyleniyor. Bunun düzeltilmesini sizden bekliyoruz" dedi. Binali Yıldırım ise bu istek üzerine "Ülkemin yaşadığı darbenin baş sorumlusu ve mimarı Fethullah Gülen sizin ülkenizde ikamet ediyor. Biz de sizden Gülen'in iadesini istiyoruz" ifadesini kullandı.

Fethullah Gülen'in iadesi için ABD'ye çağrı yapan Binali Yıldırım, Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın isteğine anında cevap verdi. İade talebinde ne kadar kararlı olduklarını yineledi. Darbe girişiminin arkasında Amerika var' söylentilerinden rahatsızlıklarını dile getiren Joe Biden, Başbakandan aldığı cevap karşısında şoke oldu.

Zübeyde YALÇIN