FETÖ ile HDPKK’dan İmralı provokasyonu

Emniyet, FETÖ mensuplarının, terör örgütü PKK/KCK üyelerini provoke ederek, halkla karşı karşıya getirmek amacıyla, İmralı ve HDP’ye saldırı planladığı yönünde istihbarat bulunduğunu belirterek, il emniyet müdürlüklerini uyardı.

Giriş Tarihi 23 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 23 Temmuz 2016, 20:03
FETÖ ile HDPKK’dan İmralı provokasyonu

İÇİNDEKİLER

Emniyet, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının, terör örgütü PKK/KCK üyeleri ile Alevi vatandaşları provake ederek, ülkede kaos ortamı oluşturmaya çalıştığı yönünde istihbarat bulunduğunu belirterek, il emniyet müdürlüklerini uyardı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 il emniyet müdürlüğüne gönderilen uyarı yazısında, PKK/KCK'ya üye kesimleri provoke etmek amacıyla, İmralı Cezaevi'nin FETÖ/PDY yapılanması içinde yer alan askeri unsurlarca ve askeri hava araçlarıyla tahrip edilmesinin planlandığı bilgisi yer aldı.

Söz konusu yazıda, bu tarz bir eylemin vuku bulması durumunda veya HDP milletvekilleriyle yöneticilerine yönelik herhangi bir saldırı gerçekleştirilmesi halinde, halihazırda darbe girişimine karşı sokağa çıkan vatandaşlar ile PKK/KCK terör örgütüne müzahir kişilerin karşı karşıya gelebileceğine ve ülke genelinde karşıt gurupların çatışmasının kaos ortamına neden olabileceğine dikkat çekilerek, gerekli tedbirlerin alınması istendi.

SOSYAL MEDYAYI KULLANIYORLAR
Emniyet yetkilileri, darbe girişiminde başarılı olamayan FETÖ/PDY'nin Alevi vatandaşları da provoke etmeye çalıştığını ve bunun için özellikle sosyal medyayı kullandığını belirtti.

FETÖ mensuplarının, 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra sosyal medya üzerinden bilgi kirliliği oluşturarak, halkı korku ve paniğe sevk etmeye çalıştıklarını ifade eden yetkililer, bu tarz asılsız mesaj ve paylaşımlara itibar edilmemesini istedi.

TERÖRİST EMRE USLU SOKAKLARI KARIŞTIRMAK İÇİN PROVOKATÖRLÜK YAPIYOR
Fetullahçı Terör Örgütü'nün firari militanı Emre Uslu, Aleviler ve Kürtler üzerinden provokatörlük yapıyor. FETÖ'nün yeni planının yalan haberlerle provokasyon yaparak sokakları karıştımak olduğu bilgisi gelirken, örgütün tetikçileri de sosyal medya üzerinden provokasyona destek veriyor. FETÖ'cü Emre Uslu twitter hesabından maksatlı şekilde haberler yaparak skandal paylaşımlarda bulunuyor;

HDP DE PROVOKASYONUN ORTAĞI MI?
HDP'den tam FETÖ'nün İmralı provokasyonunu destekleyecek bir açıklama geldi. Durduk yerde Öcalan'ın durumunu bahane eden HDP, "Gerek Öcalan'ın daha önceki tarihlerde yaptığı İmralı adasının olası darbeden ne biçimde etkileneceğine dair çözümlemeler gerek darbe girişimi sonrasında kamuoyuna yansıyan bir takım bilgiler gerekse de hükümet ve devlet yetkililerinin Öcalan ile ilgili hukuksuzluk ve kaygılara cevap olma hususundaki yetersiz ve ciddiyetsiz tavırları yaşanan kaygıları had safhaya ulaştırmıştır." denildi.

HDP'nin FETÖ ile ortak İmralı pvokasyonu peşinde olduğunu gösteren açıklaması şöyle:

"15 Temmuz Darbe girişiminin hemen ertesinde devlet ve hükümet yetkilileri ile temas sağlayan heyetimiz, söz konusu kaygıları aktarmış ve bu kaygıların giderilmesi için İmralı Adasına aile, avukatlar ve bağımsız heyetlerin gidişine izin verilmesi hususunun acil bir zaruret olduğunu ifade etmiştir. Nitekim bu görüşmelerden elde edilen bilgiler neticesinde heyetimiz kamuoyuna gerekli açıklamaları yapmış, tarihi uyarılarını da her defasında yinelemiştir.

Hükümet ve devlet tarafından heyetimizin ilettiği kaygılara bugüne kadar net bir cevap verilmediği gibi, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı;nın talebi üzerine Bursa 1. İnfaz Hâkimliği, İmralı Adasnda tutulan Sayın Öcalan ile diğer tutsakların zaten gasp edilmiş olan her türlüziyaretçi, yazılı haberleşme ve telefon görüşmeleri haklarını bir kez daha OHAL süresince yasaklamıştır.

Söz konusu karar, ağırlaştırılmış tecrit içinde yeni bir ağırlaştırılmış tecrit kararıdır. Bu karar, Türkiye'de sivil ve askeri darbe girdabı içerisinden demokratik bir çıkış arayan Türkiye halklarının ortak geleceğine yönelmiş provokatif bir karardır. Bu karar hukuka, adalete ve demokratik çözüme karşı atılmış hukuk dışı ve gayri meşru bir adımdır.

Söz konusu kararın derhal geri alınması elzemdir. Aynı zamanda kamuoyunun endişelerini gidermek ve toplumsal gerilimin artmasının önüne geçmek için hükümet ve devletin üzerine düşeni yapması ve Sayın Öcalan ile görüşme sağlanması gerekliliğini ivedi bir şekilde tekrar vurgulamak istiyoruz. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan kurtuluşun yegane yol ve yöntemi Kürt Sorunu başta olmak üzere Türkiye'nin biriken sorunlarının çözülmesidir. Bu çözüm için yapılması gereken tecrit içerisinde tecrit uygulamak değil, demokratik müzakere koşullarını hayata geçirmektir. Bunun için de darbe mekaniğini çok önceden öngörmüş, çözümlemiş, devletin resmi tutanaklarına girecek şekilde tarihe karşı gerekli uyarıları kayıt altına almış Sayın Öcalan'ın eşit ve özgür müzakere koşullarının bir an önce sağlanması son derece hayatidir. Aksi bir durum, darbe mekaniğinin başındaki sivil ve askeri aktörleri değiştirerek sonuç almasına hizmet edecek ve halklarımızı büyük bir darbe karanlığının içerisine gömecek riskleri taşımaktadır. Şüphesiz bu durum sadece Kürdistan ve Türkiye halklarını değil, tüm Ortadoğu ve dünya halklarını da yakından ilgilendiren tarihsel bir gerçekliktir.

Bu kapsamda Birleşmiş Milletler, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği Kurumları, CPT, Af Örgütü başta olmak üzere tüm uluslar arası ve ulusal kurumları, demokrasiden ve barıştan yana olan tüm kamuoyunu ve tüm halklarımızı duyarlılığa davet ediyoruz."