Maçka’da hain saldırı

Teröristler Karadeniz’e geldi. Trabzon’da yol kontrolü yapan polislere silah ve el bombaları ile saldırdı. 3 polisimizi şehti etti. Bölge halkı silahlanıp terörist avına çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Temmuz 2016 Güncelleme 20 Temmuz 2016, 00:44
Maçka’da hain saldırı

İÇİNDEKİLER

PKK'lı teröristler bu kez Trabzon'un Maçka ilçesinde ortaya çıktı. Dün sabah saatlerinde polis ekipleri Maçka-Gümüşhane yolu üzerinde, Gümüşhane tarafından gelen araçları kontrol ediyordu. Bu sırada ormanlık alandan çıkan teröristler otomatik silahlarla ateş açtı ve el bombaları attı. Açılan ateşe ekipler karşılık verdi. Uzun süreli çatışmanın ardından teröristler ormanlık alana dönerek kaçmaya başladı. Saldırıda polis memurları İbrahim Akın (23), Çağdaş Tamkoç (28), Ramazan Donat (25) şehit düştü. Yaralanan 4 polis memuru ile 1 vatandaş da hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Ekipler kaçan teröristlerin peşine düştü. Gümüşhane ve Trabzon sınırına da çok sayıda jandarma ve Özel Harekat polisi konuşlandırıldı. Çok sayıda vatandaş da silahlanarak emniyet güçlerine yardımcı olmak için dağlara çıktı.

BİRİ İLK GÖREVİNDEYDİ, DİĞERİ NİŞANLIYDI
Valilik de düzenlenen törenin ardından şehit polis memuru Ramazan Donat'ın cenazesi memleketi Kırşehir'e, şehit polis memuru İbrahim Akın'ın cenazesi Bursa'ya ve şehit polis memuru Çağdaş Tamkoç'un cenazesi de memleketi Ankara'ya gönderildi. Şehit Donat'ın Sosyal Bilimler bölümü okuduktan sonra atanamayıp Polis Meslek Yüksek Okulu'na girdiği ve ilk görev yeri olan Trabzon'a gittiği öğrenildi. 2 yıllık polis memuru olan İbrahim Akın'ın ise 6 ay önce nişanlandığı öğrenildi. Akın'ın bir ay önce ağabeyi Ali Akın'ı arayarak vasiyetini söylediği ve borcu olan kişilerin isimlerini yazdırdığı ortaya çıktı.