HDP'li vekilden skandal soru önergesi!

Terör örgütü PKK'ya her türlü desteği veren HDP'li belediyeler ve vekiller ihanetleri ortaya çıkınca çılgına döndü. HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Şırnak'ta çatışmada öldürülen bir teröristle birlikte çektirdiği fotoğrafını Twitter hesabından paylaşıp ihbarda bulunduğu için Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe hakkında soru önergesi verdi.

Giriş Tarihi 14 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 14 Temmuz 2016, 21:49
HDP’li vekilden skandal soru önergesi!

İÇİNDEKİLER

HDP'li Birlik soru önergesinde, "Beytüşşebap Kaymakamı'nın şahsıma yönelik yaptığı ırkçı ifadeler ile ilgili herhangi bir yasal işlem başlatılacak mıdır?" diye sordu.

Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe, kendisine ait Twitter hesabından HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'in Şırnak'ta çatışmada öldürülen kayınbiraderi Hacı Birlik ile çektirdiği fotoğrafı, "Bu terör propagandası değil midir? Terörle mücadele sadece asker ve polisin işi değildir. Adli süreç başlatılmalıdır" mesajı ile paylaştı.


Kaymakamın bu paylaşımı üzerine HDP'li Birlik, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle Beytüşşebap Kaymakamı için yazılı soru önergesi verdi. Soru önergesinde Birlik, Kaymakamın yaptığı paylaşımdan sonra farklı hesaplardan şahsına ait olan resmi twitter hesabına tehditkar ifadelerin kullanıldığı mesajların geldiğini belirtti. Leyla Birlik'in Bakan Ala'ya yönelettiği soruların yanıtlanmasını istedi.