Yok böyle asistan

Naciye B. evine temizliğe giden Huriye Aydoğan’ın kimlik bilgilerini kullandı. Sahte evrakla Hunca Kozmetik’te işe başladı. Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Hunca’nın asistanlığını yaptı. Şirketi 73 bin TL dolandırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Temmuz 2016 Güncelleme 10 Temmuz 2016, 00:00
Yok böyle asistan

İÇİNDEKİLER

İSTANBUL'DA daha önce benzeri görülmemiş bir dolandırıcılık olayı yaşandı! Kendisini Huriye Aydoğan olarak tanıtıp bu yönde bir de kimlik ibraz eden Naciye B., bir süre önce Hunca Kozmetik isimli şirkete iş başvuru yaptı. Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Hunca'nın asistanı olarak işe alındı. Genç kadın, çalıştığı zaman aralığında gerek eşi, gerek eğitimi, gerekse de yaşadığı adrese ilişkin çelişkili açıklamalar yaptı. Yönetici asistanının şüpheli tavırları, gözden kaçmadı. Ve şirkette kullandığı bilgisayarlarda inceleme yapıldı. Yapılan incelemede Tuncer Hunca'nın bilgisi olmadan sahte ödeme talimatları düzenlediği anlaşıldı. Bu şekilde oluşturulan 11 adet sahte ödeme talimatı ile şirketin 73 bin lira dolandırıldığı, annesinin hesabına paralar gönderdiği ve yakınlarına uçak biletleri aldığı belirlenen genç kadının 30 Ekim günü işine son verildi. Şirketin şahsın giriş belgeleri ile ilgili yaptığı incelemeden de skandal çıktı. Çalıştığını iddia ettiği Sabancı Holding'te hiç çalışmadığı, diploma sunduğu Boğaziçi Üniversitesi'nde ise hiç okumadığı tespit edildi. Olayla ilgili şirket avukatları tarafından savcılığa başvuruldu.

OĞLUM İÇİN YAPTIM
Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında kendisini Huriye Aydoğan olarak tanıtan kadının 47 yaşındaki Naciye B. olduğu ortaya çıktı. Naciye B.'nin evine temizliğe giden kadının kimliğini kullanarak iş başvurusu yaptığı, Hunca'da çalıştığı süre içerisinde de onun ismini kullandığı anlaşıldı. İfadesi alınan sahte asistan, "Şirkete sunduğum nüfus kayıt örneği ve sabıka kaydı evimde çalışan hizmetçime aittir. Hizmetçimi, oğlunu özel bir televizyon kanalında işe sokacağım vaadiyle kandırdım. Kimlik bilgilerini ele geçirince de sahte nüfus cüzdanı ve diploma hazırladım. Hepsini internetten gördüğüm taktiklerle yaptım. Böyle bir yol izlememin sebebi geçmişte yaşadığım sorunlardır. Maddi sıkıntılar çekiyordum. Oğlum çok hasta. Tedaviye muhtaç. Yapabileceğim hiç bir şey yoktu. Firmanın zararını ödemek isterim, pişmanım" dedi. Ancak kadın için 15 yıla kadar hapis cezası ile dava açıldı.

Dilek YAMAN