HDP'nin ikiyüzlü siyaseti!

Terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği terör saldırılarını inatla kınamayan HDP'nin saldırı DAEŞ tarafından yapılınca ortaya çıkması ikiyüzlülüklerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Giriş Tarihi 29 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 29 Haziran 2016, 15:12
HDP’nin ikiyüzlü siyaseti!

İÇİNDEKİLER

Atatürk Havalimanı'ndaki patlamaya ilişkin TBMM Genel Kurulu'nda grup başkanvekilleri saldırıyı kınadı. HDP'nin daha önce yaşanan PKK saldırıları karşısında sesiz kalması, kınama metnine imza atmaması ikiyüzlülük olarak yorumlandı.

TBMM Genel Kurulu'nda, siyasi partilerin grup başkanvekilleri, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınadı.

"TÜRKİYE BÜYÜK BİR DEVLETTİR"
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, saldırıyı kınadıklarını belirterek, "Bu, hiç şüphesiz, Türkiye'nin istikrarını hedef alan bir terör saldırısıdır. Türkiye'yi zayıflatmaya, zayıf göstermeye, zayıf düşürmeye çalışan bir terör hadisesidir ama unutulmamalıdır ki Türkiye büyük bir devlettir, hiçbir zaman teröre, teröriste teslim olmaz, olmamıştır, olmayacaktır." diye konuştu.

"DEVLETİMİZ EN ETKİN MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEKTİR"
Muş, "Bu saldırılar terörle mücadeledeki azim ve kararlılığımızı düşürmeyecek, tam tersine daha da artıracaktır. Devletimiz, hem teröristlerle hem de onlara yardım, yataklık yapanlarla en etkin mücadeleyi sürdürecektir, şimdiye kadar sürdürmüştür, bundan sonra da sürdürecektir." görüşünü dile getirdi.

"BU TOPYEKÜN SALDIRIYA KARŞI YİNE MİLLET OLARAK, TOPYEKÜN BİR MÜCADELE VERMEMİZ GEREKİR"
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, olayın üzüntüsü içerisinde olduklarını belirterek, "Türkiye bütünüyle, topyekün saldırı altındadır ve hedeftedir. Bu topyekün saldırıya karşı yine millet olarak, ülke olarak, Türkiye Cumhuriyeti olarak topyekün bir mücadele vermemiz gerekir." ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN KALBİNE YAPILAN BİR SALDIRI"
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Türkiye'nin kalbine yapılan bir saldırı. Türkiye demokrasisine, yurttaşlarımıza ve Türkiye'nin bütünlüğüne, birliğine yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırıyı her kim yaparsa yapsın lanetliyoruz CHP olarak." diye konuştu.

"AÇIK BİR TERÖR SALDIRISIDIR"
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, olaya ilişkin üzüntülerinin katlanarak arttığını belirterek, "Açık bir terör saldırısıdır. Nereden gelirse gelsin, kim tarafından yapılırsa yapılsın kınanması gereken çok vahim bir hadisedir." ifadesine yer verdi.