Erdoğan-Putin görüşmesi olumlu geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in telefonda gerçekleştirdiği görüşmenin çok olumlu geçtiği bildirildi.

Giriş Tarihi 29 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 29 Haziran 2016, 14:45
Erdoğan-Putin görüşmesi olumlu geçti

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkan'ı Putin ile bir telefon görüşmesi yaptı. İki lider arasında gerçekleşen görüşmenin "çok olumlu" geçtiği bildirildi.

İşte Cumhurbaşkanlığından yapılan basın açıklaması

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir.Sayın Cumhurbaşkanımız ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin, görüşmede, Türkiye-Rusya arasındaki ikili ilişkilerin normalleşmesinin önemi üzerinde durmuşlardır.Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Putin, ikili ilişkileri yeniden canlandırmak için gerekli adımları atmanın yanı sıra, bölgedeki siyasi, ekonomik ve insani krizler karşısında işbirliği içinde olmanın önemine de işaret etmişlerdir.Sayın Putin, görüşme sırasında, İstanbul'daki menfur terör saldırısını da kınayarak, Cumhurbaşkanımızın şahsında tüm Türk halkına taziyelerini iletmiştir.İkili ilişkilerin yeniden canlandırılması ve terörle ortak mücadele konularında kararlılıklarını vurgulayan iki lider, irtibat halinde olma ve yüz yüze görüşme konusunda da mutabık kalmışlardır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YÜZ YÜZE GÖRÜŞECEKLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in telefon görüşmesinde, Türkiye-Rusya arasındaki ikili ilişkilerin normalleşmesinin önemi üzerinde durulduğu, ikili ilişkileri yeniden canlandırmak için gerekli adımları atmanın yanı sıra bölgedeki siyasi, ekonomik ve insani krizler karşısında işbirliği içinde olmanın önemine işaret edildiği bildirildi. Görüşmede, ikili ilişkilerin yeniden canlandırılması ve terörle ortak mücadele konularında kararlılıklarını vurguladıkları, irtibat halinde olma ve yüz yüze görüşme konusunda da mutabık kaldıkları bildirildi.

Yüzyüze görüşmenin eylül ayındaki G-20 zirvesinde gerçekleşeceği belirtildi.