Uçmuş bunlar

PKK sadece kalleşçe saldırmadı, uyuşturucuyla da gençleri zehirledi. Güvenlik güçleri, Lice’de tonlarca PKK kenevirini imha etti. Terör bağımlısı HDP “Hükümet operasyonu durdursun” diye eylem başlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Haziran 2016 Güncelleme 27 Haziran 2016, 09:56
Uçmuş bunlar

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'ın Lice, Kulp, Hazro, Kocaköy ve Hani İlçeleri'nde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon başlatıldı. Çıkan çatışmada çok sayıda terörist etkisiz hale getirilirken, 2 askerimiz yaralandı. Astsubay Şükrü Ceylan (34) ile Uzman Çavuş Emrah Aytemiz (28) helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak askerlerimiz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehitlerin acı haberi memleketlerine tez ulaştı. Evli ve bir çocuk babası olan Şehit Ceylan'ın geçici görevle Ağrı'dan Diyarbakır'a atandığı ortaya çıktı. Şehit Uzman Çavuş Emrah Aytemiz'in (28) gözyaşları ise memleketi Rize'nin Fındıklı İlçesi'ne aktı. Öte yandan Hakkari'deki Dağlıca üs bölgesine, dün akşam teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Hain saldırıda bir asker şehit oldu, bir asker de yaralandı.23 Haziran Perşembe günü başlatılan Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu'na dün de devam edildi. Operasyon kapsamında dün yapılan arazi aramaları sırasında piyasa değeri 1 milyar 530 milyon 679 bin lira olan ve 120 ton esrar elde edilebilecek 6 milyon 14 bin 486 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu hammaddesi bitkiler, İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri nezaretinde söküldü ve yakılmak suretiyle imha edildi.

100 KİLO PATLAYICI BULUNDU
Aramalar esnasında; Lice İlçesi Çağdaş ve Çitlibahçe köyleri ile Bakaştepe, Halharetepe, Süleyman Tepe, Hoydanagervan Tepe, Kevridahar Tepe bölgelerinde tespit edilen sığınaklarda; 1 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 100 kilo amonyum nitrat, patlayıcı düzeneği için hazır onlarca elektronik devre kartı, 58 adet bomba ve çok sayıda mühimmat ile örgütsel doküman ele geçirildi. Lice'de operasyonlar devam ederken terör bağımlısı HDP, uyuşturucu tarlalarına yapılan baskınları protesto etti.

TERÖR MÜPTELASI
HDP ve DBP Şanlıurfa'da HDP ve DBP'li bir grup basın açıklamasıyla operasyona tepki gösterdi. Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplanan, aralarında HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan'ın da bulunduğu grup adına konuşan DBP İl Eş Başkanı Hidayet Enmek, "Son günlerde coğrafyamızın tahrip edilme ve talanı üzerinden sürdürdüğü operasyonların durmasını istiyoruz" dedi.

GENÇLERİ ZEHİRLİYORLAR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, "Gençleri uyuşturarak, gençlik katliamı yapan bir zihniyet, Hint kenevirlerinin yok edilmesine 'doğa katliamı' diyorsa onların doğayla da, insanlıkla da alakası yok. Kimi kandırmaya çalışıyorsunuz?" dedi.



HDP'li Dilek Öcalan ve grupta bulunanlar, açıklamanın ardından 5 dakika oturma eylemi yaparak dağıldı.