Siyaset yapıyormuş

Dokunulmazlıklar kaldırıldı. İlk olarak HDP Muş Milletvekilleri Ahmet Yıldırım ile Burcu Çelik Özkan ifadeye çağrıldı. Ancak davete uymayan vekiller “Biz siyaset yaptık” deyip işin içinden çıkmaya çalıştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Haziran 2016 Güncelleme 23 Haziran 2016, 00:50
Siyaset yapıyormuş

İÇİNDEKİLER

Adalet Bakanlığı dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekillerine ait 682 fezlekenin tamamını, savcılıklara gönderdi. Böylece 152 milletvekilinin tamamı için yargı yolu açılmış oldu. 'Dokunma'da söz yargıya geçerken dün ilk adım atıldı. HDP'li Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik Özkan, savcılığa çağrılan ilk isimler oldu. Muş Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP vekiller Yıldırım ve Özkan hakkında hazırlanan fezlekelerde yer alan atılı suçlarla ilgili soruşturmayı başlattı. Yıldırım ve Özkan, savcılık tarafından ifadeye çağrıldı. Söz konusu vekiller hakkında "Terör örgütünün propagandasını yapmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "kamu görevlisine hakaret" suçlarından fezleke hazırlanmıştı. Ancak Yıldırım ve Özkan, parti kararı uyarınca ifadeye gelmeyeceklerini bildirdi. Öte yandan HDP Genel Merkezi, ortak savunma metni hazırladıklarını ve mahkemeye gidecek olan vekillerin bunu okuyacağını açıkladı. Savunma metninde yargıyı tanımadıklarını belirten HDP'li vekiller hiçbir soruyu yanıtlamayacaklarını söyleyip "Siyasi faaliyetlerim nedeniyle ancak beni seçen halkım sorgulayabilir" diyeceklerini açıkladı. Dün savcılığa çağrılan Özkan, 8 Haziran 2015'te korucuları tehdit edip "O keleşi (Kaleşnikof) size çevirmesini çok iyi biliriz" diyerek tehditler savurmuştu.

EŞ YALAN
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile vekilleri, terör örgütüne destekte sınır tanımadı. Dokunulmazlıkları kaldırıldı. Ancak onlar "Biz siyaset yaptık" deyip ifade vermeye gitmeyeceklerini açıkladı.