iddaa'sı kalmadı

DSİ’de memurluk yapan H.K., kurumun 981 bin lirasını usulsüzlük yaparak zimmetine geçirdi. Paranın tamamıyla İddaa oynadığını söyledi; ‘Amacım çaldığım parayı yerine koymaktı’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Haziran 2016 Güncelleme 05 Haziran 2016, 00:00
iddaa’sı kalmadı

İÇİNDEKİLER

Erzurum Devlet Su İşleri (DSİ) 8'inci Bölge Müdürlüğü'nde memurluk yapan H.K., 2.5 yılda usulsüz işlemlerle zimmetine tam 981 bin lira geçirdi. Bu parayla İddaa oynayan H.K.'nın düzenbazlığını yeni muhasebe müdürü ortaya çıkardı.

TEK MAÇA 40 BİN LİRA
Düzenlediği sahte evrakları imha etmek isteyen H.K. hakkında idari ve adli işlem başlatıldı. 12 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlanan tutuklu sanık H.K.'nın savunması ise hayret uyandırdı: "Borçlarımı ödemek için kurumdan aldığım para ile İddaa oynadım. Kaybettikçe daha çok oynamaya başladım. Tek bir maça 30-40 bin yatırıyordum. Zimmetime ne kadar para geçirdim hatırlamıyorum."

'LÜKS HAYAT İSTEMEDİM'
2013 yılında ekonomik sıkıntı yaşamaya başladığnı, İddaa'nın kendisinde tutku ve saplantı olduğunu söyleyen H.K., şöyle devam etti: "Kendimi kaybetmiştim. Kurtarmaya çalışırken daha çok içeri girdim. Daha çok kazanıp borçlarımı ve aldığım paraları iade etmek istedim ama olmadı. Lüks bir hayat yaşamak için yapmadım. Amacım borçlarımı ödemekti."