Köy kırım

Alman Meclisi, sözde Ermeni soykırımı yalanını kabul etti. Kirli ittifaka Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir ile birlikte 11 Türk ‘Evet’ dedi. Ancak tasarıya ‘Hayır’ demeyen bu isimlere köylüleri tepki gösterdi: Artık akrabamız değilsiniz!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Haziran 2016 Güncelleme 04 Haziran 2016, 01:40
Köy kırım

İÇİNDEKİLER

Kaos lobisi yine Türkiye'yi hedef seçti. Alman Parlamentosu, sözde Ermeni soykırım tasarısını kabul etti. Tasarıya 'Evet' oyu veren Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir ve diğer Türk asıllı vekillere hemşehrileri tepki gösterdi. Özdemir'in Tokat'ın Pazar İlçesi'ne bağlı Kaledere Köyü'nde yaşayan hemşehrileri üzüntülerini dile getirdi. Köylülerden Emir Hekim (78), "Türk vatandaşlığını unutup 'Türkiye soykırım yaptı' diyormuş. Türkler ne soykırımı yapmış" dedi. Cem Özdemir'in babası Abdül Özdemir'in köyde yaşadığı dönemde komşusu olan Asiye Öz ise, "Çocukluğunda annesi, babası ile köye gelirdi. Niye köyüne, Türkiye'ye sahip çıkmadı. Çok ayıp etti" diyerek tepkisini dile getirdi.

HERKES SİTEM EDİYOR
Eğitim-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Şaban Ceylan ise "Alman Meclisi'nin aldığı karardan Türk milleti olarak endişe taşımaktayız. Yıllardır üzerinde dostluk anlayışı ifade etmeye çalıştıkları bu ilişkiler, ciddi manada zarar gördü" dedi. Tasarıya evet oyu veren Türk asıllı milletvekillerinden biri olan Yeşiller Partisi'nin Türk kökenli milletvekili Özcan Mutlu'nun memleketi Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi Akdağ Köyü'nde de tepki sesleri yükseldi. Akdağ Köyü muhtarı ve aynı zaman da Özcan Mutlu'nun akrabası olan Aslan Alkan, "Evet oyu verdiğine inanamıyorum. Bu yaptığını kabul etmiyorum" diyerek hemşehrisine sitem etti. Türk asıllı Alman Bakan Aydan Özoğuz'un memleketi Kilis'te yaşayan akrabası Osman Özoğuz da şunları söyledi: "Aydan, Alman Federal Hükümeti'nin ilk Türk kökenli bakanı olarak tarihe geçti. Buna çok sevinmiştik. Ancak Türkiye aleyhine 'Evet' oyu kullanması biz akrabalarını çok üzdü. Artık akrabamız değil."



İŞTE HAYIRSIZIN BABA EVİ
Cem Özdemir'in Kafkas göçmeni ailesi, bu evde yaşadı. Babası Abdül Özdemir 1960'ta Almanya'ya taşındı. 1965 yılında Almanya'da doğan Özdemir'in ise en son 12 yıl önce köyünü ziyaret ettiği ortaya çıktı.



Cem Özdemir'in akrabaları "O artık bizim köylümüz değil" dedi.

İBRAHİM GÜNEŞ-ÖZGÜR ÖZDEMİR