Savcı Bharara FETÖ'cü Kanter'i tebrik etti

İş adamı Reza Zarrab'ı tutuklatan ABD'li savcı Preet Bharara, NBA'de forma giyen FETÖ'nün playboyu Enes Kanter'i ve takımını Twitter'dan tebrik etti. İkilinin mesajlaşması sosyal medyada "İşbirliği ortaya çıktı" şeklinde yorumlandı.

Giriş Tarihi 31 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 31 Mayıs 2016, 13:03
Savcı Bharara FETÖ’cü Kanter’i tebrik etti

İÇİNDEKİLER

Reza Zarrab'ı tutuklatarak ismini Türkiye'de de duyuran ABD'li savcı Preet Bharara, Oklahoma City Thunder'ın Batı Konferansı final serisinde elenmesinin ardından Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlılığıyla bilinen Enes Kanter'i Twitter'dan tebrik etti. Kanter, 'Adalet Avcısı' diye tanımladığı Bharara'ya kısa sürede bir teşekkür twitiyle yanıt verdi.

Zerrab'ın savcısı, Kanter'e "Şampiyonluk mücadeleniz sona erse de seni ve Oklahoma City Thunder'ı başarınızdan ötürü kutluyorum' twitini attı. Ancak twitle ilgili dikkat çeken bir detay daha vardı. O da Bharara'nın bu tweeti Enes Kanter'in 23 Mart'ta ABD'li savcıya ithafen yazdığı "Yaptığın işle gurur duyuyorum. Aynen böyle devam et" şeklindeki mesajına yanıt olarak atmasıydı.

Bu twitin ardından Kanter de, 'Adalet Avcısı' diye tanımladığı Bharara'ya bir teşekkür twitiyle yanıt verdi. Kanter, "Desteğiniz için teşekkürler. Yaptığınız işle gurur duyuyorum" dedi.

İkili arasında yaşanan bu mesajlaşmalar akıllara Savcı Preet Bharara ile ilgili ortaya atılan iddialar geldi. Hatırlanacağı üzere Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklanması sonrasında Preet Bharara'nın Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile iyi ilişkileri olduğu belirtilmişti. Kariyerine NBA'da devam eden Enes Kanter, FETÖ lideri Fetullah Gülen'e olan yakınlığı ve bağlılığı ile biliniyor. İkili arasındaki bu samimi mesajlaşma Bharara ve FETÖ arasındaki temasın bir göstergesi olarak değerlendirildi.