Obra farkı

Fenerbahçe Basketbol Takımı’nın koçu Obradovic, Ülker Sports Arena’da Galatasaray koçu Ataman’a karşı atılan sloganları susturdu. Abdi İpekçi’deki rövanşta ise Ataman, Sarı-Kırmızılılar’ın Obradoviç’e hakaretlerini ‘seyirci’ gibi izledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mayıs 2016 Güncelleme 31 Mayıs 2016, 01:41
Obra farkı

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe-Galatasaray rekabeti, yine olaylara sahne oldu. Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde Anadolu Efes'in rakibini belirleyecek play off yarı final serisinin 3. maçında oyundan çok yaşanan olaylar ve Fenerbahçe Baş Antrenörü Zeljko Obradovic'in yüzüne gelen sıvının tükürük mü yoksa ayran mı olduğu konuşuldu. Ancak bundan daha önemlisi, tartışmasız dünyanın en iyi baş antrenörlerinden biri olan Obradovic'in, Galatasaray Baş Antrenörü Ergin Ataman'a karşı verdiği nezaket dersi oldu.

AĞIR HAKARETLER VARDI
Geçtiğimiz Cuma günü Ülker Sports Arena'da oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçında Ergin Ataman'a karşı nefret vardı. Ataman'ın da körüklediği nefret dili, seyirciler tarafından sert şekilde hissettirildi. Ancak Obradovic o sırada seyircilere işaret ederek, hepsini susturdu. Ancak Pazar günü oynanan maçta Ergin Ataman, bunun tam tersini yaptı. Galatasaray seyircisinin madeni para, ayran, sopa ve taş yağdırmaya başladı. Ataman, Obradovic'e ağır hakaretlerde bulunan Sarı-Kırmızılı taraftarlara sesini çıkarmadı. Dakikalarca süren bu eylem karşısında sessizliğini koruyan Ataman'ın bu tavrı sosyal medyada sert şekilde eleştirildi.

İşte hem tükürük-ayran savaşı hem de Ataman'la ilgili yorumlar:
* Sayın Ataman, aslında bu tavır size yakıştı. Farklısı beklenemezdi.
* Milli takım antrenörü olduğunuz için yazıklar olsun sayın Ataman. Bir Sırp size insanlık dersi verdi.
* Attığınız tweet hiç işe yaramadı. Çünkü o kadar şov meraklı olduğunuz tweette de görüldü.
* Maalesef siz de tribünlere oynadınız Ataman.
* Ergin Ataman, biz sana kupa alamazsın demedik ki!!!!
* Ayran veya tükürük... Ne fark eder? Bir Galatasaraylı olarak çok utandım.
* Galatasaray taraftarı olarak Fenerbahçe'yi sevmiyorum. Ancak Pazar günü yaşananlar, terbiyesizliktir.
* Ergin Ataman, kupa kazandıran ancak başarı için her şeyi mubah gören biridir.

CEZA İSYANI
TBF, olaylar nedeniyle G.Saray'a 2 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Aslan, bugün oynanacak maçta Fenerbahçe karşısına taraftarından yoksun çıkacak. Sarı-Kırmızılı yönetim, "TBF, çifte standartlarına bir yenisini daha ekledi. Utancınızla yaşayın diyeceğiz ama bu konuda umudumuz yok" dedi.