Hükümetten önemli FETÖ kararı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "MGK'nın tavsiye kararıyla paralel yapı ile mücadelede yeni bir safhaya geçilmiştir. Mücadelenin ana çerçevesi bir terör örgütüyle mücadele şekline getirilmiştir." dedi.

Giriş Tarihi 30 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 30 Mayıs 2016, 12:44
Hükümetten önemli FETÖ kararı

İÇİNDEKİLER

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, toplantıda Sur, Silopi, Cizre, İdil ve Yüksekova ilçelerinde ortaya çıkan tablonun detaylarıyla masaya yatırıldığını belirterek, "Bu 5 ilçede, yıkılan toplam bina sayısı 6 bin 320'dir. Bunları daire ölçeğinde düşünürsek yaklaşık 11 bin birimdir. Bu yapıların yıkılması ve onarımıyla ilgili süreçte öngörülen toplam maliyet ise 855 milyon lira civarındadır." dedi.

"ANA ÇERÇEVE TERÖR ÖRGÜTÜYLE MÜCADELE ŞEKLİNE GETİRİLDİ"
MGK'nın tavsiye kararıyla birlikte paralel yapı ile mücadelede yeni bir safhaya geçildiğini ifade eden Kurtulmuş, "Paralel Devlet Yapılanması ilk kez MGK toplantısında tavsiye kararı olarak, bir terör örgütü olarak nitelendirilmiş ve bundan sonraki mücadelenin ana çerçevesi de bir terör örgütüyle mücadele şekline getirilmiştir. Dolayısıyla bunun gerektirdiği her şey hem hükümet hem gerekli yargı birimleri tarafından yerine getirilecek, uygulama aksatılmadan sürdürülecektir." diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN CİDDİYETİ İSTİSMAR EDİLMEMELİ"
Kurtulmuş vize serbestisi konusunda da, "Türkiye'nin bu ciddiyeti ve meseleye sağlam bir iradeyle yaklaşmasının hiçbir şekilde istismar edilmemesini temenni ederiz. Bir mızıkçı anlayış içerisinde Türkiye'nin vize serbestisine yaklaştığı noktalarda, bu meseleyi geri bıraktırma, bu meseleyi tehir etmek için Avrupa'dan bazı siyasetçilerin içine girmiş olduğu tavırları, davranışları anlamadığımızı, bu söz ve tavırları uygun bulmadığımızı da ifade etmek isterim." değerlendirmesinde bulundu.

"1915 OLAYLARI HAKKINDA SÖZ SÖYLEME, PARLAMENTOLARIN VAZİFESİ DEĞİL"
Almanya'daki Ermeni iddiaları oylamasına ilişkin de açıklamada bulunan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"1915'teki olayların ne olduğu, ne şekilde cereyan ettiği, hangi saiklerle o noktalara gelindiğinin tespiti ve bu konuda söz söyleme, parlamentoların vazifesi değildir. Bu konuda hiçbir parlamentonun söyleyeceği söze hiç kimse itibar etmez. Parlamentoların vazifesi tarihi olaylar üzerinden eski defterleri karıştırıp, eski günlerdeki birtakım kirli hesapları bugün önümüze sermek değildir."