Hükümet güven oyu aldı

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet güvenoyu aldı.

Giriş Tarihi 29 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 29 Mayıs 2016, 12:21
Hükümet güven oyu aldı

İÇİNDEKİLER

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet güvenoyu aldı.

Genel Kurulda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "AK Parti hükümetleri olarak bizim bir özelliğimiz var; seçimlerde ne kadar oy alırsak alalım, bu çatı altında güvenoyu aldıktan sonra artık herkesin hükümetiyiz, 79 milyonun hükümetiyiz." ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım oylama sonrasında teşekkür konuşması yaptı.

Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

65. Hükümetimiz hayırlı uğurlu olsun. 64. Hükümetin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nu ve bakan arkadaşlara hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Katkı sunan eleştiren muhalefet vekillerine teşekkür ediyorum. Eleştiriler katkı sunacak, yol gösterecektir.

Milletimiz barışı huzuru için canını seve seve veren şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize şifa diliyoruz.Bir kez daha verdiğimiz güven oylamasından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

65. Hükümet'in programının Başbakan Binali Yıldırım tarafından okunmasının ardından önceki gün de Meclis'te programla ilgili görüşmeler yapıldı.

AK PARTİ TAM KADRO
Bugün 65. Hükümetin güvenoylaması yapılıyor. AK Parti TBMM Grubu'nun bugünki oylamada tam kadro Meclis'te. Grup Başkanlığından milletvekillerine yapılan duyuruda, güvenoylaması öncesinde bakan ve milletvekillerine kahvaltı verildi.