Elveda evlat

Ataberk Besler, eğitim için ABD’ye gitti. Arizona’daki uçak kazasında hayatını kaybetti. Dün Çanakkale’de cenaze töreni düzenlendi. Gözyaşları sel olup aktı. Anne, oğlunun tabutuna sıkıca sarılıp veda etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2016 Güncelleme 29 Mayıs 2016, 00:00
Elveda evlat

İÇİNDEKİLER

Tekirdağ Belediyesi Anadolu Öğretmen Lisesi 12'inci sınıf öğrencisiydi. Eğitim için değişim programıyla bir yıl önce ABD'ye gitti. Ataberk Besler (18), geçen 17 Mayıs'ta Arizona Eyaleti'nde meydana gelen uçak kazasında öldü. Ailesi evlatlarının yolunu gözlerken cenazesi Türkiye'ye geldi. Dün de Besler için Çanakkale'de anma töreni düzenlendi. Baba Tutku ve anne Dilek Besler, taziyeleri kabul etti. Gözyaşları sel olup aktı. Törene talihsiz gencin anne ve babasının yanı sıra kardeşi Atahan Besler, yakınları, Tekirdağ'dan öğretmenleri ve sınıf arkadaşları katıldı.

ANNEDEN KONUŞMA
Törende konuşan öğretmen annesi, hem çocuğunu anlattı hem gözyaşı döktü. İlk kez anladım karşılıksız sevginin gerçekten var olduğunu diyerek söze başlayan anne cenazeye gelenlerini de ağlattığı şu sözleri söyledi: Evladının canı yanarsa dururmuş hayat. En büyük aşkmış evlat. Öyle bir güzel evlat oldun ki bana her gün şükretme sebebimdin. Dertlerimi dinledin sırdaşım oldun. Her zaman arkamdaki dağım oldun. Her şeyinle gururum oldun.

ÖĞRETMENLER AĞLADI
Annenin ardından Ataberk'in eğitim aldığı öğretmenleri vearkadaşları da konuşma yaptı. Öğretmenleri acı tatlı tüm geçmişi gözyaşlarına boğularak anlattı. Daha sonra Besler'in cenazesi alınıp, ailesinin evine götürüldü. Öğlen vakti TOKİ Camii'nde kılınan namaz ile cenazesi şehir mezarlığında toprağa verildi.


Cenaze namazına ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter de katıldı. Aileye başsağlığı diledi.