"FETÖ, silahlı terör örgütlerinden daha zararlı"

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türkiye'de sadece tek terör örgütü olarak PKK ile mücadele edilmediğini belirterek, "Türkiye en başta kendi içimizden bir paralel terör örgütüyle de mücadele ediyor. Milli Güvenlik Kurulu paralel yapıyı terör örgütü olarak karara bağladı. Bu örgüt aslında silahlı terör örgütünden çok daha fazla zarar verici boyutta işler yapıyor." dedi.

Giriş Tarihi 28 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 28 Mayıs 2016, 21:39
FETÖ, silahlı terör örgütlerinden daha zararlı

İÇİNDEKİLER

Kaynak, partisinin il başkanlığınca Mehmet Akif Ersoy Kültü Merkezi'nde düzenlenen il danışma meclisi toplantısında, Kahramanmaraş'ın AK Parti hareketinin en önemli illerinden biri olduğunu söyledi.

65. Hükümet'in ilk bakanlar kurulu toplantısının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapıldığını anımsatan Kaynak, "Başbakanımız 65. hükümetin önceliklerini açıkladı. Birincisi terörle mücadele tavizsiz devam edecek. Yok masaya dönelim yok bilmem ne yapalım... Terörle mücadele son terörist teslim oluncaya kadar devam edecektir. Bu mücadele sadece PKK ile mücadele değildir. Türkiye tek terör örgütü olarak PKK ile mücadele etmiyor. Türkiye en başta kendi içimizden bir paralel terör örgütüyle de mücadele ediyor. Milli Güvenlik Kurulu paralel yapıyı terör örgütü olarak karara bağladı. Bu örgüt aslında silahlı terör örgütünden çok daha fazla zarar verici boyutta işler yapıyor. Türkiye bu süreçte bununla mücadelesini devam ettirecek." diye konuştu.

Türkiye'nin müttefiklerinin PKK'nın Suriye kolu PYD'yi desteklediğine işaret eden Kaynak, şöyle konuştu:

"PYD'ye Avrupa ülkelerinin bir çok başkentinde irtibat bürosu açma izni veriyorlar. Avrupa Birliği'nin merkezi Brüksel'de çadır kurabiliyorlar. Terörle mücadele sonuna kadar devam edecektir. Ama terörle mücadele bu işle bitmeyecektir. Bizim bu çözüm süreci içerisindeki en önemli başarımız. Teröristle bizim halkımızı, bizim vatandaşımızı ayırmak olmuştur. O insanlar terörle mücadelede bu kadar ağır bombardımana rağmen PKK'ya terör örgütüne asla yardım etmemişlerdir, yüz vermemişlerdir. Düşünün bir ilde, ilçede yüzde 85 gibi oy alan terör örgütünün temsilcisi parti varken terörle çok başarılı bir mücadele yapılabildi. O yüzden o çözüm sürecinin bu nimetini hepimizin hatırlaması lazım."

TARİHİ ESERLER RESTORE EDİLECEK
Kaynak, bölgede ataların emaneti olan ve PKK tarafından yakılıp yıkılan, harap olmuş camiler, medreseler ve hamamlar gibi tarihi eserlerin restorasyonu için dün talimat verdiğini söyledi.

Mücadelelerinin, ülkede huzur, refah, kardeşlik ve birlik sağlanıncaya kadar devam edeceğini dile getiren Kaynak, şöyle devam etti:

"Siz öyle muhteşem bir vilayetin evlatlarısınız ki 27 Temmuz'dan beri Kahramanmaraş en çok şehidi veriyor. Şehitlerimiz ölüler değildir zaten biz öyle inanıyoruz. Şehitlerimiz sahipsiz bırakılmıyor. Devletimiz onların bütün imkanlarını sağlıyor. Belediyelerimiz bizlere yakışır muhteşem işler yapıyorlar. Kahramanmaraş böyle duyarlı bir vilayet. Kahramanmaraş'ın Ticaret Sanayi Odası, yani kentin esnafı, tüccarı ve sanayicisi bunlar Kahramanmaraş'ta 300'e yakın şehit evladı tespit etmişler. Bu kardeşlerimize kendi alın terlerinden ürettiklerinden, aidat olarak verilen paralardan her ay 35 bin lira 3 yıl boyunca yardım edecekler. Bu sebeple Kahramanmaraşımızın esnafına, sanayicisine ve tüccarına teşekkürlerimi sunuyorum."

"MİLLETE MÜHRÜ VURDURACAĞIZ"
Anayasa değişikliği tartışmalarına da değinen Kaynak, bunun sistemle alakalı olduğunu rejim değişiklinden bahsedilmediğini vurguladı. Sistem ve rejim değişikliğinin birbirinden çok farklı şeyler olduğunu ifade eden Kaynak, şunları kaydetti:

"Biz diyoruz ki bu ülkenin uçması lazım. Bu ülkenin muasır medeniyetler seviyesinin ötesine gitmesi lazım. Bunun için de bizim samimiyetle ısrarla istediğimiz şey, başkanlık sistemidir. Tabi bunun çeşitli alternatifleri konuşulabilir. Bunu biz demokratik usulle yapmak isteriz. Zaten başka seçeneğimiz yok. Ama unutmayın yüzde 50 oy verdiniz. Hatta yüzde 52 oy verdiniz. Kendi içinizden birini Cumhurbaşkanı seçtiniz. Bu sistem değişikliği için birileri ne diyorlar. 'Siz bunu ancak kanlı bir mücadeleyi göze alırsanız yapabilirsiniz' diyorlar. Demokrasi içerisinde alışmışlar. Millet kendilerine yetki vermemiş 27 Mayıs'ta olduğu gibi kanla ihtilalle, milletin iradesini gasbetmişler. 12 Eylül'de 28 Şubat'ta hep beraber yaşadık. 27 Nisan'da bunları hep beraber yaşadık. Ama biz bu hususta bütün samimiyetimizle anayasayı asker değil, anayasayı cunta değil, anayasayı ihtilalci değil, anayasayı millet yapar diyeceğiz ve millete mührü vurduracağız inşallah."

Öncelik konularından birinin de dış politika olduğuna dikkati çeken Kaynak, dış politikada Başbakan Binali Yıldırım'ın "dostu çoğaltan düşmanı azaltan" sözüyle hareket edeceklerini belirtti.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir'in konuşmasının ardından Kaynak'a İl Başkanı Özdemir tarafından babasının ve kendisinin resminin yer aldığı tablo hediye edildi.

Bu arada, 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde bulunulduğunu anımsatan Kaynak'ın isteği üzerine, Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve şehitler için dua okundu.