Geçit yok

Fatih’te, İranlı bir turistin içinde 25 bin TL olan çantasını hırsızlar çaldı. Müge Anlı olaya el attı. Yankesicilerin yerlerini tespit etti. Harekete geçen polis, zanlıları kıskıvrak yakaladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2016 Güncelleme 27 Mayıs 2016, 01:39
Geçit yok

İÇİNDEKİLER

Atv'nin sevilen programı Müge Anlı ile Tatlı Sert yine büyük bir başarıya imza attı. Bugüne dek çok sayıda kayıp ile cinayet dosyasının aydınlığa kavuşmasını sağlayan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında geçtiğimiz günlerde bir polisiye olay daha çözüme kavuştu.

ARAP KIYAFETLİ 4 KİŞİ
İstanbul Fatih'te 14 Mayıs Cumartesi günü iddialara göre İran uyruklu turist Massa Umeh Gharbanzadeh (51), Fevzi Paşa Caddesi'nin üzerinde bulunan bir restoranda arkadaşları ile birlikte yemek yerken çantasını masaya bıraktı. Bir süre sonra hesabı ödemek için ayağa kalkan turist kadın, içerisinde 7 bin euro ve bin 800 Türk lirası olan çantasının yerinde olmadığını fark etti. Hemen restoran yetkililerine durumu anlattı. Onlar da vakit kaybetmeden İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne haber verdi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Dolandırıcılık Masası olayla ilgili soruşturma başlattı. Olayın yaşandığı restoranın güvenlik kamera görüntüleri incelendi. Görüntüleri inceleyen İstanbul polisi, Arap turist kıyafetli bir kadın, bir çocuk ve iki kadından birinin çantayı masadan aldığını tespit etti.


Polis ihbarcı ile irtibata geçtikten sonra iki kadın şüphelinin açık kimlikleri kısa sürede belirlendi. Geçmişte de çok sayıda yankesicilik suçuna karıştıkları saptanan iki şüpheli K.T. (46) ve A.G. (29) Beyoğlu'nda yakalanarak gözaltına alındı. K.T.'nin benzer suçlardan dolayı 13 adet, A.G.'nin ise 17 adet kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Zanlılar adliyeye sevk edildi.



İHBAR CANLI YAYINDA
Soruşturma sürerken mağdur turist Gharbanzadeh, atv'de canlı yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katıldı. 20 Mayıs Cuma sabahı yayınlanan programda yaklaşık 25 bin liranın çalındığı yankesicilik olayının yansıdığı kameraların görüntüleri de yayınlanınca atv'ye bir ihbar geldi. Müge Anlı ile Tatlı Sert programında canlı yayına bağlanan bir ihbarcı kamera görüntülerindeki şüphelileri tanıdığını iddia etti. Harekete geçen ekipler ihbarcı ile irtibata geçti. Polis iki şüpheliyi Beyoğlu'nda yakaladı.

Emir SOMER