Türkiye ayağa kalktı

Erken yaşlanma hastalığı bulunan 8 yaşındaki Suriyeli Mehmet’in dramı ses getirdi. Birçok hayırsever aileyi arayıp yardımda bulundu. Doktorlar da devreye girip tedavi için kolları sıvadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mayıs 2016 Güncelleme 25 Mayıs 2016, 00:00
Türkiye ayağa kalktı

İÇİNDEKİLER

Ülkelerindeki savaştan ailesiyle birlikte kaçtı. Kardeş ülke Türkiye'ye sığındı. Batman'da yeni bir hayata başladı. Ancak 8 yaşındaki Suriyeli Mehmet Adem Abdulmecit'in, "Erken yaşlanma hastalığı" nedeniyle yüzü kırıştı. Organları yaşlandı. 20 kiloya kadar düştü. Yürümekte zorlanmakla beraber hareket kısıtlılığı, nefes darlığı bulunuyordu. 80 yaşındaki bir insan gibi görünüyordu. Ülkesindeki doktorlar bir çaresine bulamadığı için bir türlü iyileşemedi. Hiç arkadaşı olmadı. Sokakta oynayanlara bakıp ağladı. Anne Şirin Abdulmecit, oğlunun dramını haykırdı. Bu çığlık Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Sosyal medyada yığınla yorum yapıldı. Harekete geçen hayırseverler yurdun dört bir yanından aile telefon yağmuruna tutuldu. Mehmet'e yardımcı olmak istediklerini belirtti. Bölgede yaşayan bir hayırsever de küçük çocuğun hayali olan bisiklet alıp ziyaretine gitti. Mehmet, hediyesi verilince mutluluktan gözyaşı döktü. Onlarca doktor da bu hayır kervanına katıldı. Hastalığına derman olmak için kolları sıvadı. Aileyi ziyaret eden Batman Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı doktorlar bilgi aldı. Ardından Mehmet'i, hastanede muayene etti. İyileşmesi için tüm olanakların kullanılacağı bildirildi.

TWİTTER YORUMLARI
* Allah acil şifalar versin. Elbet vardır bir dermanı. Doktorların bu çocuğa destek olması lazım.
* Çok üzücü. En kötüsü de bir çocuğun çocukluğunu yaşayamaması.
* Herkes küçük büyük yardımcı olursa elbet yüzü güler.
* Doktorlarımıza inanıyorum. Devletimiz elinden geleni de yapacaktır. Bizde milletimize sığınan kimse aciz bırakılmaz. Adem'de derdiyle baş başa kalmaz.