Can Dündar'a 5 yıl 10 ay hapis

Can Dündar, 'devletin gizli belgelerini açıklamak' suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca Dündar'ın yurt dışı çıkış yasağının da kaldırılması üzerine sosyal medyada karara tepki yağdı.

Giriş Tarihi 06 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 06 Mayıs 2016, 23:03
Can Dündar’a 5 yıl 10 ay hapis

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, gazetede, MİT'in kontrolündeki TIR'larının durdurulması olayına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara yer verdikleri gerekçesiyle yargılandıkları casusluk davasında karar açıklandı.

GİZLİ BELGELERİ AÇIKLAMAKTAN 5 YIL 10 AY HAPİS CEZASI
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Dündar'a"devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklama" suçundan 5 yıl 10 ay, Erdem Gül'e ise aynı suçtan 5 yıl hapis cezası verdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün "silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan dosyanın ayrılmasına hükmetti

KARAR OY BİRLİĞİYLE ALINDI
14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki kararları oy birliğiyle aldı

Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuksuzluğu ise devam edecek. Karar Yargıtay'a taşınacak.

DARBE YAPMAYA TEŞEBBÜSTEN BERAAT
Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davada mahkeme darbe yapmaya teşebbüs suçlamasından beraat kararı verdi.

Dündar ve Gül hakkında bulunan yurtdışına çıkış yasağı da kaldırıldı.

'RESMEN KAÇ GİT DEDİLER'
Mahkemenin Can Dündar kararını açıklamasının ardından sosyal medyada karara tepki yağdı. Yapılan yorumlarda, 'FETÖ'nün diğer tetikçileri gibi kaç kurtul dendi' 'Vatana ihanetin ve casusluğun cezası bu mu' 'Yargıtay onaylayana kadar tutuksuz yargılayıp yurt dışı çıkış yasağını neden kaldırıyorsunuz' 'Dikkat edin kaçabilir'. 'Vatan haini ve casusların aldığı cezaya sevinemiyoruz bile inşallah Yargıtay cezayı az bulur da bozar,casusluğun cezası az olmamalı' denildi...