HDP'li Faysal TBMM'ye terörist soktu

Teröristlere mühimmat ve silah götürürken yakalanan HDP'li Faysal Sarıyıldız Meclis'e PKK'lı bir teröristi soktu.Sosyal medyadan yaptığı paylaşımla deşifre olan terörist, hesabını kapatarak gizlenmeye çalıştı.

Giriş Tarihi 04 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 04 Mayıs 2016, 08:14
HDP’li Faysal TBMM’ye terörist soktu

İÇİNDEKİLER

Anayasa komisyonunu defalarca provoke eden, ancak dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili düzenlemeyi engelleyemeyen HDP, dün TBMM'de grup toplantısı yaptı. Toplantıya, HDP'li milletvekillerin yanı sıra partililer ve konuklar da katıldı. Sosyal medya hesabındaki takma adı 'Robin' olan bir terörist, Meclis'e geldiğini "Yps – Meclisi Faysal abiye ziyaret başladım. Alican Önlü ile de görüşeceğim" tweetini atarak duyurdu. Ardından, HDP'nin grup toplantısının yapıldığı salona geçerek HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını çekti, "Başkan geldi" ifadelerini kullanarak paylaştı.

PKK'NIN YAYN ORGANI GİBİ
Daha önceki tweetlerinde terörist arkadaşlarını işaret ederek, "İyi bakın Cizre'ye tarihi kahramanlıklarla dolu diz çökmeyeceğiz ve direneceğiz. Cizreliler dün ve bugün gibi" ifadelerini kullanan PKK'lı sosyal medyada infiale neden oldu. Halkın can güvenliğini sağlayan asker ve polisi açıkça hedef gösteren, terör propagandası yapan ve kanlı eylemlerin bizzat içinde bulunan PKK'lının TBMM çatısı altında bulunmasına sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi.

SİLAH TAŞIRKEN YAKALANMIŞTI
"Dikkat edin, bugün bu teröristi Meclis'e getiren yarın canlı bomba getirir" yorumları yapıldı. Teröristin attığı tweetlerden, TBMM'ye girmesine HDP'li Faysal Sarıyıldız'ın yardımcı olduğu anlaşıldı. Sarıyıldız eli kanlı teröristlere mühimmat ve silah götürürken yakalanmış, milletvekilliği dokunulmazlığı bulunduğu için yargılanamamıştı.

HDP'LİLER UÇUYOR AMA KONAMIYOR
Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa komisyonunda HDP'lilerin saldırısına uğrayan AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, GÜNEŞ Gazetesi'ne değerlendirmelerde bulundu. Görüşmelerin, HDP'li vekiller tarafından küfür ve hakaretlerle sabote edildiğini belirten Metiner, " HDP li bir vekil 45 dk konuştu. Bu 45 dakika içerisinde belki de 45 dakika Cumhurbaşkanımıza çok ağır hakaretlerde bulunuldu. İdris Baluken denilen eşkıya bir hışımla gelip uçtu ama uçmasını bilmiyor" dedi. TBMM'den PKK marşıyla çıkan HDP'lilere destek veren CHP'li Eren Erdem, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal gibi isimler için "CHP'nin içinde çok sayıda HDP'li var. Kılıçdaroğlu'nun bu milletvekilleri hakkında bir işlem yapması gerekiyor" ifadeleni kullandı.

Kaynak:Güneş