Okumaya gitti terörist oldu

Bursa patlamasının faili canlı bombayı PKK’nın kolu TAK üstlendi. Ankara Üniversitesi’nde okurken örgüte katıldığı belirlenen terörist Eser Çali’nin babası TAKVİM’e konuştu: 4 yıldır ondan haber alamıyorduk. Kızım kendine yazık etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mayıs 2016 Güncelleme 03 Mayıs 2016, 02:10
Okumaya gitti terörist oldu

İÇİNDEKİLER

Bursa'da 28 Nisan'da meydana gelen, canlı bombanın öldüğü ve 23 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı terör örgütü PKK'nın kolu olan TAK üstlendi. TAK örgüte yakın internet haber sitelerine yaptığı açıklamada, eylemi 'Asya Glidağ' kod adlı PKK'lı kadın terörist 24 yaşındaki Eser Çali'nin gerçekleştirdiğini belirtti. Eser Çali'nin Iğdır'ın Karakoyunlu İlçesi'ne bağlı Orta Alican Köyü'nde yaşayan annesi Simzer ve babası Salih Çali'nin ifadesi alındı. Iğdır'a 17 kilometre uzaklıktaki Orta Alican Köyü'nde çiftçilik yapan 8 çocuk babası Salih Çali, TAKVİM'e konuştu.

ONU KURTARMAK İÇİN IRAK 'A GİTTİM
Kızının Ankara Üniversitesi'nde okurken 2012 yılında ortadan kaybolduğunu anlatan Salih Çali, "Kızım 2009'da üniversiteye başladı. 2012 yılının Şubat ayında yarıyıl tatilinde eve gelmişti. En son bu tarihte gördük. Ondan sonra telefonla görüşüyorduk. Telefonla da en son 2012 yılının Aralık ayında görüştük" dedi. Kızına telefonla ulaşamayınca Ankara'ya gittiğini anlatan baba Salih Çali, "Kaldığı yurda gittiğimde kızımın yurttan ayrıldığını söylediler. Kızımın izine ulaşamayınca kayıp müracaatında bulundum. 4 ay önce emniyetten çağırdılar. Kızımın terör örgütüne katıldığını söyleyip, fotoğrafını bana gösterdiler. Canlı bomba olacağı aklımıza gelmezdi. Kızım çok duygusal birisiydi. Onu kandırdılar. Olayı duyan lise öğretmenleri bile kızımın böyle bir şey yapacağına inanamadıklarını söylüyorlar. Kızım kendine yazık etti" diye konuştu. Kızının cenazesini teslim alacağını belirten Salih Çali, "Sonuçta evladımdır, cenazesini teslim alıp köyde defnedeceğim" dedi. Baba Çali, kızının örgüte katıldığını duyduktan sonra onu kurtarmak için Irak'a gittiğini ancak kızına ulaşamadığını söyledi.



FETÖ YURDUNDA KALDI
Bursa'da 28 Nisan'da meydana gelen, canlı bombanın öldüğü ve 23 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı terör örgütü PKK'nın kolu TAK üstlenirken, canlı bombanın kimliği de belli oldu. Canlı bombanın Iğdır nüfusuna kayıtlı 'Asya Glidağ' kod adlı Eser Çali (24) olduğu, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde okurken örgüte katıldığı öğrenildi. Eser Çali'nin, Ankara'da üniversite eğitimine başladıktan sonra FETÖ'ye ait bir yurtta kaldığı da ortaya çıktı.



BOMBA İÇİN ÇANTA ALDI
Geçen çarşamba günü Bursa'da kendisini patlatan 24 yaşındaki Iğdır doğumlu PKK'lı canlı bomba Eser Çali'nin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Şüphelinin 25 Nisan tarihinde Ulu Camii etrafında keşif yaptıktan sonra, aynı gün Kapalıçarşı'dan çanta aldığı kameralara yansıdı. Ayrıca şüphelinin patlamadan önce Bursa'da bir telefoncudan da telefon aldığı öğrenildi.


ERHAN ÖZTÜRK-ÖZKAN AYDIN-TUNA ÇAM