Vatan evlatları

Şehit Süleyman Kul, dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Can kardeşi Bekir Kelleci’nin yanına, cennete göç etti. Baba Ali Kelleci,“ Artık iki şehit babasıyım” dedi. Kul’un vasiyeti ise “Adıma çeşme yapılsın. Üzerine ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ yazın” şeklindeydi. Onbinlerce vatandaş da Yağlıdere’nin ilk şehidine omuz vermek için sıraya girdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2016 Güncelleme 27 Nisan 2016, 00:49
Vatan evlatları

İÇİNDEKİLER

Karadeniz dün bir kahramanını daha bağrına bastı. Şehit Süleyman Kul, can kardeşi Bekir'in ardından vatan toprağına bırakıldı. Şehit Bekir Kelleci, 3 hafta önce Mardin Nusaybin'deki kalleş saldırıda şehadete ulaştı. Yanında "Toprağım" dediği Giresunlu Uzman Çavuş Süleyman Kul da vardı. Kul, şehit arkadaşı Bekir'i feryatlarla uğurladı. İşte aynı TİM'de olan iki arkadaş, dün cennette kucaklaştı. Şehit Kul, arkadaşından 22 gün sonra şehadete ulaştı. Nusaybin'deki hain saldırıda şehit olan Süleyman Kul için memleketi Giresun'un Yağlıdere İlçesi'nde tören yapıldı. Şehide veda etmek isteyen onbinlerce vatandaş, Yağlıdere'ye sığmadı. Baba Mehmet Kul evladını uğurlarken yanında kader arkadaşı da vardı. O da Şehit Bekir'in babasıydı. Ali Kelleci, Şehit Kul'un ailesini yalnız bırakmadı.

RAPOR ALMAK İSTEMEDİ...
22 gün önce oğlu Bekir'i şehit veren baba, "Süleyman, oğlumun cenazesinde, 'Ben de şehit olacağım' demişti. Şimdi iki şehit babası oldum" diye ağladı. Şehit Kul'un vasiyeti ise herkesin yüreğini yaktı. Şehidin babasına, "Eğer şehit düşersem dağ yolunda adıma bir çeşme yapılsın ve üzerine, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' yazılsın" dediği ortaya çıktı. Yağlıdere'nin ilk şehidi olan Kul, cenaze namazından sonra son yolculuğuna uğurlandı. Gözyaşının diğer adresi Kahramanmaraş'tı. Nusaybin'de PKK'lı kalleşlerin saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkaya'nın (24) cenazesi, memleketi Afşin'de cennete uğurlandı. Amca Yılmaz Çetinkaya şehit yeğeninin naaşının üzerine kurşun bırakıp "Kanınız yerde kalmayacak yiğidim" diye haykırdı. Ve ağıtların diğer adresi Samsun semalarıydı. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Yılmaz, Havza'da son yolculuğuna uğurlandı. Baba Mecit Yılmaz ise oğlunun vedasını şu sözlerle anlattı: "Oğlum izne gelmişti. İzni bitince 'Rapor al' dedim. Ama o kabul etmedi. 'Oradaki arkadaşların hakkını yemiş olurum. İzne gidecek arkadaşlarım var' dedi..."

KARDEŞ GİBİYDİLER


4'Ü DE ŞEHİT DÜŞTÜ
Bu fotoğraf şehadetin fotoğrafıydı. Çünkü bu resimdeki 4 arkadaş da şehadete ulaştı. Mardin Nusaybin'de 2 Nisan'da düzenlenen kalleş saldırıda Jandarma Uzman Çavuşlar Bekir Kelleci, Mehmet Polat ve Aycan Özdil şehit düşerek vatan toprağına bırakıldı. Hayatta kalan Süleyman Kul ise can yoldaşı Şehit Kelleci'yi son yolculuğuna uğurladı. İşte Şehit Süleyman da bu fotoğraf karesine girdiği arkadaşlarından 22 gün sonra şehadete ulaştı. Geriye ise kahramanların gurur anıları kaldı.