Dolandırıcıların altın çağı

81 yaşındaki M.Ü., dolandırıcıların tuzağına düştü. 110 bin TL verdi. Yetmedi 60 bin liralık dövizini ve kuyumcu dükkanını andıran ziynet eşyalarını elleriyle teslim etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Nisan 2016 Güncelleme 24 Nisan 2016, 00:00
Dolandırıcıların altın çağı

İÇİNDEKİLER

Dolandırıcılar bir türlü uslanmak bilmedi. Bu kez hedeflerine Bursa'nın Mudanya ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki M.Ü., adındaki yaşlı kadını aldı. Elde ettiklerine kendileri bile şaşa kaldı. M.Ü'yü telefonla arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıttı.

POLİSE GİTTİ, AMA!
Telefondaki kişi yaşlı kadına, kimliğinin terör örgütü tarafından kullanıldığını, konuyla ilgili çalışma yaptıklarını ifade etti. Olayın açığa çıkarılması için evinde ve banka hesabında bulunan paraları ile değerli eşyalarını evine gidecek arkadaşına teslim etmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, konu aydınlatılınca da para ve ziynet eşyalarının iade edileceğini belirtti. Sözde polislerin söylediklerine inanan talihsiz kadın, vakit kaybetmeden bankaya gitti. Hesabındaki paraları çekti. Evine giden kişiye 110 bin lira ile 60 bin TL değerinde döviz para verdi. Bununla da yetinmedi. Yakut taşlı iki altın yüzük, tektaş pırlanta yüzük, alyans, taşlı bileklik ve kolye, 6 cumhuriyet altınını elleriyle teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anladıb Polise başvurdu. Ekipler de dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı.

HIRSIZLAR SERBEST
Adana'da yaşayan Vedat K. (59) kendisini "Komiser Kemal" olarak tanıttı. Kars'ta 1 Kırklareli'nde 2 kişiden toplamda 27 bin 500 TL'yi bir banka hesabına yatırttı. Ekiplerin hesap numarasının Uğur Y.'ya ait olduğu saptandı. Gözaltına alınan ikili, nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.