"Bir Yasin gider bin Yasin gelir"

Mardin’in Savur ilçesinde bombalı tuzak sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Yasin Tekin, Niğde'’de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Giriş Tarihi 16 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 16 Nisan 2016, 18:32
Bir Yasin gider bin Yasin gelir

İÇİNDEKİLER

Mardin'’in Savur ilçesinde terörle mücadele kapsamında operasyona giden askeri araca tuzaklanan el yapımı bombanın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Yasin Tekin’in naaşı Şahinali Mahallesi'nde bulunan baba ocağına getirildi.

Şehit babası Üzeyir Tekin metanetini korurken, şehidin yakınları Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Niğde kent meydanında düzenlenen törene Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Taşkın ve çok sayıda vatandaş katıldı.



"BİR YASİN GİDER BİN YASİN GELİR"
Şehit babası Üzeyir Tekin, ‘"Vatan sağ olsun ne edelim. Bir Yasin gider bin tane Yasin gelir”" dedi. Şehidin 7 aylık hamile olan eşi Ülkiye Tekin ise ayakta durmakta zorluk çekti. Şehit Tekin’in naaşı kent meydanında kılınan cenaze namazının ardından Niğde Şehitliği’ne defnedildi.

Şehit Tekin’'i uğurlamak için cenaze törenine gelen binlerce vatandaş, ’Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganlarıyla teröre tepki gösterdi.