"Taşımalı eğitim 28 Şubat'ın ürünü"

"CHP sözcüsü, taşımalı eğitimin 4+4+4 düzenlemesinden sonra ortaya çıkan bir zorunluluk olduğunu söyledi. Bu doğru değil. Taşımalı eğitimin başlangıcı 28 Şubat sürecinde dayatılan 8 yıllık kesintisiz eğitimdir"

Giriş Tarihi 07 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 08 Nisan 2016, 00:06
Taşımalı eğitim 28 Şubat’ın ürünü

İÇİNDEKİLER

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ''CHP sözcüsü, taşımalı eğitimin 4+4+4 düzenlemesinden sonra ortaya çıkan bir zorunluluk olduğunu söyledi. Bu doğru değil. Taşımalı eğitimin başlangıcı 28 Şubat sürecinde dayatılan 8 yıllık kesintisiz eğitimdir'' dedi.

Avcı, bir otelde düzenlenen ''Eskişehirspor'a moral gecesi''ne katıldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehirspor'un sadece bir futbol kulübü değil bir kültür olduğunu bildirdi.

Anadolu'da centilmenliğin yaygınlaşmasında Eskişehirspor'un çok büyük rolünün olduğunu anlatan Bakan Avcı, programı düzenleyenlere teşekkür etti.

Bir gazetecinin "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamalarda Karaman'daki olayla ilgili Milli Eğitim'in görevini yerine getirmediği konusunda bazı eleştirilerde bulundu. Bu konuyla ilgili neler düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Avcı, CHP sözcüsünün de benzer beyanları olduğunu söyledi.

Bakan Avcı, açıklamalarda bilgi yanlışlarının olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Birkaç bilgi yanlışı var, önce onları düzeltmemiz lazım. CHP sözcüsü, taşımalı eğitimin 4+4+4 düzenlemesinden sonra ortaya çıkan bir zorunluluk olduğunu söyledi. Bu doğru değil. Taşımalı eğitimin başlangıcı 28 Şubat sürecinde dayatılan 8 yıllık kesintisiz eğitimdir. 8 yıllık kesintisiz eğitim uygulaması başladığı zaman köylerde ortaokullar olmadığı için ortaokul çağına gelmiş çocuklar ister istemez taşınmaya başladı. Köylerde ilkokula gidebilecek çocuk sayıları da düştüğü için neticede o dönemin bir sonucudur taşımalı eğitim. Yoksa 4+4+4 düzenlemesiyle buna getirilen yenilik, lise eğitiminin de zorunlu eğitim kapsamına alınmasıdır. Köylerde zaten lise olmadığı için 'taşımalı eğitim 4+4+4 yüzünden çıktı' demek bilgi yanlışı. Bunu Sayın Haluk Koç'un açıklamasına cevaben söylüyorum."

"GEREKEN AÇIKLAMALARI YAKLAŞIK 15 GÜN ÖNCE YAPTIM"
Yurt ve pansiyonlarla ilgili tartışmalara da değinen Nabi Avcı, "Yurt yaptırma, pansiyon yaptırma, ortaöğretim düzeyindeki öğrenciler için yapılan çalışmalarla ilgili olarak ben gereken rakamları daha sonra söyleyeceğim. Cumhuriyet tarihinin en fazla yurt, en fazla derslik, en fazla pansiyon yapılan dönemi bu dönemdir. Bunu da rakamlarla söyleyeceğiz" diye konuştu.

Avcı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un "Milli Eğitim Bakanı susuyor" dediğini dile getirerek, şunları kaydetti: "Anladığım kadarıyla basın müşavirlikleri iyi çalışmıyor veya duydular, duymadılar bilemem. Ankara'da 25 Mart Cuma günü Mardin Artuklu Üniversitesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Ben o programın bitiminde Karaman'daki olayla ilgili, Milli Eğitim Bakanlığının sorumluluklarıyla ilgili, bu konuda yaptıkları ve yapacaklarıyla ilgili söylenmesi gereken her şeyi tek tek, tane tane o gün söyledim. Bununla ilgili açıklamaları yaklaşık 15 gün önce yaptım. Her gün çıkıp ben onlarla bu tür polemiklere girmem. Milli Eğitim Bakanı olarak ben söylenmesi gerekenleri zamanında, yerinde bir Milli Eğitim Bakanına yakışacak üslupla söyledim. Eğer çok merak merak ediyorlarsa, gözden kaçırmışlarsa, görmemişlerse, basın müşavirlerine söylesinler, önlerine getirsin, görüntülü olarak da var. Eğer bulamıyorlarsa bizim arşivden onlara gönderelim. 25 Mart Cuma günü gereken açıklama tarafımdan Ankara'da ayrıntılı olarak yapılmıştır."