Kopya itirafı

ÖSYM eski Başkanı Yarımağan, FETÖ’nün 2010 KPSS sınavında usulsüzlük yaptığını itiraf etti: Sınav varsa kopya vardır. Soruları dinleme yöntemiyle almış olabilirler...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Nisan 2016 Güncelleme 02 Nisan 2016, 02:07
Kopya itirafı

İÇİNDEKİLER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 2010 KPSS usulsüzlüğüne ilişkin soruşturma kapsamında 230 kişi hakkında "FETÖ kurucusu, yöneticisi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu zararına dolandırıcılık" suçlarından dava açılmıştı. ÖSYM eski Başkanları Ünal Yarımağan ile Ali Demir'in de "sanık" olduğu davanın ilk duruşması geçen hafta görülmüştü. Cezaevinde bulunan 54 sanık mahkeme karşısında hesap vermiş, tutuklulardan 23'ü tahliye edilmişti. Mahkeme heyetinin tutuklu sanıklardan sonra tutuksuz sanıkların ifadelerinin alınacağı yönündeki kararın ardından tutuksuz yargılanan Ünal Yarımağan dün Ankara Adliyesi'ne geldi. Ünal Yarımağan "sanık" sıfatıyla ifade verdi. "Sınav olunca kopya da oluyor" savunmasıyla şaşkınlık yaratan Yarımağan, "Benim tahminim uzaktan dinleme ile sorular alınmış olabilir" diyerek FETÖ'yü işaret etti. Soruların sızmasıyla ilgili bilgi sahibi olmadığını anlatan Yarımağan, Mahkeme Başkanı Musa Yeşil'in soruşturmanın firari sanıklarından Mehmet Hanefi Sözen ile odasındaki telefondan görüşüp görüşmediği sorusuna ise, "Konuştuğumu hatırlamıyorum. Benim dışımda da odaya çok kişi giriyordu" diye cevapladı.

SINAV İPTAL
Danıştay 16. Dairesi, emniyet görevlilerinin atama ve terfisinde düzenleyen yönetmeliğin üç maddesini ve rütbe terfi sözlü sınavlarının yürütmesini durdurması kararı emniyette atama ve terfilerde deprem etkisi yarattı. Bu yıl sınava giren 3 bin 500 komiser yardımcısı, komiser, amir, 2. ve 3. sınıf emniyet müdürleri ile yardımcılarının sınavları iptal edildi.