Aysever ve avanesi yine dini hedef aldı

Enver Aysever, Kemal Okuyan ve Sevinç Erbulak gibi isimlerin başkanlığını yürüttüğü sözde 'Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi' adıyla toplanan grup açıkça dini hedef aldı.

Giriş Tarihi 27 Mart 2016, 00:00 Güncelleme 27 Mart 2016, 11:43
Aysever ve avanesi yine dini hedef aldı

İÇİNDEKİLER

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi adı altında Kadıköy'de toplanan grup, Kemal Okuyan, Enver Aysever ve Sevinç Erbulak'ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda bir araya geldi.

AYDINLANMA HAREKETİNİN HEDEFİ: DİN
Caddebostan Kültür Merkezi'nin büyük salonundaki buluşmada Aydınlanma Hareketi'nin hedefleri ve kimliği anlatıldı. Sözde aydınlanma hareketinin ilk üç hedefi; İmam Hatipleri kapatmak, yeni kimlik kartlarındaki din hanesini çipten de sildirmek, din derslerini kaldırtmak...

Aydınlanma Hareketi'nin önüne koyduğu başlıkları aktaran Okuyan, şöyle konuştu:

"EĞİTİM SİSTEMİNDEKİ KARANLIK: İMAM HATİP"
"Bir kere, eğitim sistemindeki karanlığı ortadan kaldıracağız. Çocuklarımızla, yani bu ülkenin geleceğiyle oynama hakkına sahip değiller. İmam Hatipler kapatılacak. Önce İmam Hatiplere dönüşen okulları geri dönüştüreceğiz. Bu kavgayı sonuna kadar vereceğiz, hukuken, siyaseten, velilerle, öğrencilerle. Korkuyu, örgütsüzlüğü aşabilmek için somut örnekler yaratmak durumundayız. Somut örnekler yaratacağız.

KİMLİK KARTLARINDAKİ DİN HANESİ
Yeni kimlik kartlarını dağıtmaya başladılar. Yakında bütün Türkiye'ye yayılacak. O kimlik kartlarında din hanesi yokmuş. Nerede yok? Kimlik kartının üzerinde. İçindeki çipte peki... O çipe hepimizin hangi dine mensup olduğumuzu yazacaklar. O çipten o bilgi çıkacak. Ben devlete hangi dine mensup olduğumu söylemek zorunda değilim. Hele bunlara hiç değilim. Çözüm orayı boş bırakmak değil. Yozgat'ta nasıl boş bırakacaksınız. Hangi nüfus dairesine gideceksiniz de sildireceksiniz? O bilgi devletin aklında çıkacak. Bunun kavgasını vereceğiz hep beraber.

ZORUNLU DİN DERSİ
Zorunlu din dersi. Eminim, burada bulunan hiç kimsenin insanların inançlarıyla bir derdi yok. Kimse insanlarının ibadet etme özgürlüğüne karışamaz ama toplumsal yaşantının, eğitimin, hukukun dinsel referanslarla örgütlenmesine izin vermeyeceğiz. Zorunlu bir din dersi olabilir mi? Zorunlu din derslerini kaldıracağız. Hem de her yolu deneyerek. Çünkü hakkımız var."